Kekejangan perut dengan pengembang

. otot perut dan otot punggung dalam bertanggung jawab untuk berjalan tegak tubuh manusia dan oleh itu sangat penting untuk latihan kekuatan berfungsi. Oleh kerana penyakit No. 1 yang paling biasa adalah kembali kesakitan, latihan otot punggung dan perut sangat penting dalam kesihatan- latihan membina otot.

. kekejangan perut adalah salah satu latihan yang paling terkenal semasa melatih otot perut, dan sering disebut "Crnuches" atau "sit-up". Penggunaan alat pengembang tidak semestinya diperlukan dalam latihan otot perut konvensional, tetapi jika dilakukan dengan betul, ia dapat memberikan rangsangan beban tambahan yang lebih kuat. Papan basuh yang terlatih dengan sempurna perut adalah tujuan banyak atlet, dan juga dianggap sangat menarik oleh lawan jenis.

Walau bagaimanapun, pencapaian matlamat ini lebih jauh daripada yang diandaikan pada mulanya. Selain latihan yang sempurna, ciri-ciri perlembagaan dan pemakanan yang betul juga sangat penting. Rancangan latihan yang diiklankan tidak terkira banyaknya kecergasan majalah untuk perut yang sempurna dalam 5 minggu juga selalu menjadi perhatian orang yang melihatnya.

Otot-otot yang digunakan dalam kekejangan perut

Bergantung pada tahap kemahiran, latihan dapat dilakukan sama ada tanpa atau dengan pengembara. Atlet itu berbaring telentang semasa di kekejangan perut. Yang kepala kedudukan harus dipegang secara individu mengikut sensasi sendiri, tetapi disarankan agar kepala tetap menghadap ke atas semasa latihan.

Kaki sama ada berdiri di atas lantai dengan hujung kaki menunjuk ke arah siling, atau bengkok di pinggul dan lutut sendi. Semasa pergerakan, bahagian belakang harus dilepaskan dari lantai dengan gerakan bergulir. Petua: Latihan boleh dilakukan baik ke sisi, untuk memberi tekanan pada bahagian luar dan dalam serong otot perut.

  • Tuala boleh digunakan sebagai permukaan penyangga ketegangan di leher kawasan. Atlet mencengkam dua hujung tuala dan dengan itu memberikan permukaan sokongan untuk kepala. - Otot perut direka untuk statik pengecutan dan oleh itu pergerakan yang sangat perlahan hingga statik disyorkan. - Kaki tidak boleh dilekatkan seperti yang diandaikan sebelumnya, kerana dalam pelaksanaan ini otot lumbar mengambil alih tugas utama pergerakan.