Organ Aktif | Aluminia

Organ aktif

Aluminium mempunyai kesan positif pada air mengimbangi badan. Ini termasuk usus, ginjal dan darah: usus dan ginjal kurang mengeluarkan kerana kering, dan jumlah darah di dalam badan berkurang. Yang terakhir ini dapat dilihat pada wanita, misalnya, melalui kitaran haid yang lemah. Aluminium juga mempunyai kesan pada bahagian tengah sistem saraf dan (kurang kuat) pada sistem saraf periferal. Di sini ia memberikan kelegaan dari parestesi seperti kesemutan atau mati rasa dan kelewatan, persepsi sensasi yang lebih perlahan dan kesakitan.

Dos biasa D4, D6, C12

Biasanya satu dos Aluminium dalam potensi D12 untuk sembelit dan kemudian mengambil lima globula dua kali sehari. Pengecualian adalah bayi dan kanak-kanak, di mana potensi biasanya lebih rendah daripada D6. Globul ini biasanya diambil tiga kali sehari sehingga peningkatan gejala dapat dilihat.

Sekiranya lemah dan meletihkan haid, wanita dan anak perempuan boleh mencuba penggunaan tiga globula tiga kali sehari dalam potensi D6 sehingga peningkatan diperhatikan. Sekiranya berlaku pendarahan gusi dan kesakitan rahang, potensi yang lebih tinggi, seperti D30, diperlukan.