Tompok usia di tangan | Titik usia

Tompok usia di tangan

Titik usia berlaku terutamanya pada kawasan kulit yang sering terdedah kepada cahaya matahari. Ini termasuk tangan, di mana bahagian belakang tangan sering terkena. Tidak kira sama ada semasa bekerja atau berjalan di luar: Bahagian belakang tangan biasanya terdedah kepada cahaya matahari yang banyak.

Berbeza dengan kebanyakan bahagian tubuh yang lain, kulit biasanya tidak dilindungi oleh pakaian. Selain itu, bahagian belakang tangan sering ditinggalkan walaupun menggunakan pelindung matahari. Sebagai peraturan, tempat umur pada tangan mempengaruhi kedua-dua tangan. Sekiranya perubahan kulit hanya atau hanya di satu pihak, mungkin ada sebab lain untuk bintik-bintik tersebut. Dalam kes sedemikian, anda harus memeriksanya oleh doktor keluarga atau ahli dermatologi anda untuk mengesahkan kemungkinan penyakit yang memerlukan rawatan atau sekurang-kurangnya untuk mengesannya tepat pada waktunya.

Bilakah anda mula mendapat tempat usia?

Titik usia berlaku, seperti namanya, terutama pada usia yang lebih tinggi. Dari usia sekitar 60 tahun, bintik-bintik usia terdapat pada kulit kebanyakan orang. Namun, dalam beberapa kes, mereka juga muncul dari usia sekitar empat puluh tahun.

Walaupun terdapat hubungan yang jelas mengenai gejala kulit dengan usia, bintik-bintik usia muncul pada beberapa orang yang sudah berusia muda, tanpa ini mempunyai nilai penyakit. Sekiranya banyak bintik-bintik usia sudah muncul pada tahun-tahun awal, peningkatan ini semakin meningkat perubahan kulit boleh dijangkakan dengan bertambahnya usia. Walau bagaimanapun, sesetengah orang tidak mempunyai bintik-bintik usia di badan mereka atau walaupun mereka berusia lebih dari 70 tahun.

Sebagai tambahan kepada pendedahan cahaya matahari selama hidup, pengaruh keturunan seperti jenis kulit juga bertanggung jawab atas perbezaan usia yang kadang-kadang besar dari mana bintik-bintik usia muncul. Titik usia adalah perubahan pigmen jinak pada kulit. Ia berlaku lebih kerap pada usia lanjut dan paling ketara di tangan.

Sinaran matahari memainkan peranan penting dalam penampilan bintik-bintik usia. Di sini anda akan sampai ke topik: Titik usia di tangan Titik tua adalah perubahan semula jadi kulit yang muncul dalam perjalanan hidup. Endapan pigmen berlaku lebih baik pada wajah, kerana ia sering terdedah Radiasi UV.

Di sini anda akan menemui topik: Tompok-tompok usia di wajah. Titik usia adalah fenomena kulit semula jadi yang muncul terutama pada usia lanjut. Ramai orang mendapati simpanan pigmen ini mengganggu dan mencari kaedah untuk membuangnya. Di sini anda akan sampai ke topik: Menghilangkan bintik-bintik usia