Bentuk terapi alternatif | Terapi pemakanan ADS

Bentuk terapi alternatif

AFA - Terapi alga

Dalam konteks bentuk terapi ini, ini adalah persediaan yang mengandungi komponen alga biru-hijau pekat dari Tasik Klamath Amerika di Oregon. Mereka menjanjikan anda peningkatan kemampuan untuk berkonsentrasi (Kekuatan Roh). Pengesahan saintifik mengenai kesan masih ada di sini, tetapi persiapan ini mengandungi peratusan tinggi enzim, unsur surih, vitamin dan asid amino.

Oligo - Antigen - Diet (diet mengikut Egger)

Jenis ini diet didasarkan pada anggapan bahawa penyebab ADS adalah alergi makanan. Namun, dalam hal ini, penyebabnya tidak diteliti mengenai zat alergenik, yang kemudian harus dihindari, tetapi pengambilan makanan terbatas pada makanan minimum, yang hanya dalam kes yang jarang menyebabkan alergi (= makanan asas). Sekiranya pemilihan makanan ini berjalan dengan baik, makanan “kritikal” tertentu secara berurutan disatukan ke dalam rancangan diet.

Makanan lain yang disyaki memburukkan lagi gejala ADHD dikeluarkan sepenuhnya dari rancangan diet. Adakah dan sejauh mana bentuk ini diet berkesan tidak dapat dinilai secara umum. Walau bagaimanapun, penjagaan mesti diambil untuk memastikan bahawa diet tidak terlalu sepihak dan masalah lain tidak timbul akibatnya.

Diet mengikut Feingold

Asas diet menurut Feingold adalah anggapan bahawa ADS dipicu atau sebahagiannya disebabkan oleh pewarna, pengawet dan penambah rasa. Dalam konteks diet, pengambilan bahan-bahan ini dielakkan.

Diet berdasarkan oat

Seperti bentuk diet lain yang dijelaskan, tujuannya adalah untuk menghindari pengambilan zat-zat tertentu yang disyaki memicu ADHD atau mempengaruhi simptomnya secara negatif. Diet untuk oat mengandaikan bahawa ADS dicetuskan dan dengan demikian dipergiatkan oleh diet yang mengandungi terlalu banyak fosfat. Oleh itu, rancangan diet melarang semua bahan yang mengandungi terlalu banyak bahan pengawet.

Bentuk terapi lain

Bentuk terapi yang disebutkan tidak berlebihan, walaupun dengan terapi ubat. Ubat-ubatan tersebut harus selalu digunakan sebagai bagian dari strategi terapi keseluruhan - sebagai kombinasi dengan terapi rumah, terapi pendidikan psikoterapi dan kuratif dan / atau terapi pemakanan. - Maklumat am mengenai menangani ADHD anak, terutamanya maklumat untuk ibu bapa mengenai terapi ADHD. - Terapi psikoterapi

  • Terapi pendidikan kuratif
  • Terapi ubat