Aplikasi Bunga Bach

Penyediaan dan penggunaan bunga Bach

Botol simpanan atau "stockbottles" mengandungi Bunga bach dalam bentuk pekat dan mesti dicairkan hingga kekuatan pengambilan. Penyediaan botol pengambilan untuk penggunaan berpanjangan: Gabungan bunga yang dipilih secara individu tidak boleh mengandungi lebih dari 6 bunga. Perkara berikut juga diperlukan untuk penggunaan: Pengingesan: Pengambilan yang biasa adalah 4 x 4 tetes setiap hari.

Terbaik diambil selepas menggosok gigi dan kosong perut. Untuk kesan yang lebih baik, disyorkan untuk menyimpan titisan di dalam mulut untuk seketika. Penyediaan dan penggunaan Bach Flowers selama satu atau beberapa hari: Masukkan 2 tetes setiap bunga Bach yang terpilih ke dalam segelas kecil air dan minum campuran ini dalam satu tegukan kecil sepanjang hari. Penyediaan mandi dengan pekat bunga Bach Tuangkan 5 tetes bunga Bach terpilih terus dari botol simpanan ke mandi penuh. - botol kaca (30ml) dengan pipet atau penitis (dari farmasi)

  • Air mineral masih dan untuk pemuliharaan alkohol atau cuka buah 45%
  • Masukkan 2 tetes setiap batang bunga terpilih ke dalam botol dan isi 3⁄4 dengan air dan alkohol (atau cuka buah)

Pengekstrakan dan penggunaan pati bunga Bach

Semudah penampilan kebanyakan Bunga bach adalah proses pembuatan yang dijumpai oleh Edward Bach, atau dijumpai semula. Orang India dikatakan telah menggunakan kaedah yang serupa untuk mendapatkan ubat. Untuk mengekstrak jiwa atau inti pati (tidak boleh dikelirukan dengan istilah intipati dari kimia) tumbuhan dari badan tumbuhan, Bach menggunakan kaedah matahari atau kaedah memasak.

Dia menggunakan kaedah matahari untuk semua bunga Bach yang mekar pada akhir musim bunga dan musim panas ketika matahari telah mencapai kekuatannya sepenuhnya. Ini bermaksud bahawa pada hari yang cerah dan tanpa awan bunga dipetik pada waktu pagi. Mereka dimasukkan ke dalam semangkuk air mata air hingga permukaannya ditutup rapat.

Mangkuk ini tetap di bawah sinar matahari sehingga esen yang disebut telah dipindahkan ke dalam air. Air ini membentuk bahan asas untuk pengeluaran botol simpanan atau "stockbottles". Ia diawetkan dengan alkohol.

Tumbuhan yang mekar pada awal tahun tanpa sinar matahari mencapai kekuatan penuhnya diperoleh dengan kaedah "memasak". Di sini bunga yang dikumpulkan direbus di air mata air, disaring beberapa kali dan juga diawetkan dengan alkohol, disimpan dalam botol simpanan sebelum digunakan. Bach melihat kelebihan berikut dalam kaedah pengeluaran yang kelihatan sederhana ini: Tidak perlu pemusnahan tanaman, bunga itu dipetik pada tahap kematangan penuh (tidak lama sebelum turun) dan masa yang sangat sedikit berlalu antara pengambilan dan penyediaan.

Ini bermaksud bahawa hampir tidak ada tenaga yang hilang. Kekuatan dari empat elemen itu bermain bersama: Botol stok atau botol simpanan mengandungi bunga Bach dalam bentuk pekat dan mesti dicairkan untuk mendapatkan kekuatan pengambilan. Menurut pengeluar pekatan bunga, Dr. Edward Bach Center di England, Bunga Bach dapat diambil dengan selamat oleh orang-orang dari semua peringkat umur.

Kesan sampingan atau pengaruh berbahaya belum diketahui dalam 55 tahun. Adalah mungkin untuk mengambil ubat (dari ubat konvensional, ubat semula jadi, homeopati) pada masa yang sama dan mereka tidak mengubah kesannya. Sudah tentu, ini hanya berlaku jika digunakan secara eksklusif mengikut arahan! - Bumi dan udara untuk menjadikan tanaman menjadi matang

  • Matahari atau api untuk melarutkan esensi dan air sebagai bahan pembawa