Adakah kesan sampingan dijangka? | Melangsingkan badan dengan serbuk protein

Adakah kesan sampingan dijangka?

Orang dewasa yang sihat dengan normal buah pinggang fungsi umumnya tidak perlu diperhitungkan kesihatan-mengancam kesan sampingan sekiranya pengambilan protein melalui makanan dan makanan tambahan sederhana. Selain seimbang diet, perhatian khusus harus diberikan pada pengambilan cairan yang mencukupi, kerana peningkatan jumlah cairan diperlukan untuk metabolisme protein. Cadangannya adalah sekurang-kurangnya 2 hingga 2.5 liter sehari, lebih baik air atau teh tanpa gula.

Walau bagaimanapun, sekiranya serbuk protein overdosis dalam jangka masa yang lebih lama, buah pinggang fungsi boleh terganggu. Banyak serbuk protein mengandungi laktosa dan gluten dan boleh menyebabkan kesan sampingan dalam kes intoleransi dan intoleransi. Malah orang yang bebas daripada intoleransi dapat bertindak balas dengan gejala gastrousus seperti kembung perut, sakit perut dan cirit-birit jika mereka mengambil protein yang tinggi. Pencernaan juga berkaitan dengan produk yang dipilih.

Apa risiko "Menurunkan berat badan dengan serbuk protein"?

Pada dasarnya, kesihatan risiko hanya timbul apabila melangsingkan badan dengan serbuk protein jika serbuk protein berlebihan, protein boleh memberi tekanan yang besar pada buah pinggang semasa perkumuhan. Anda boleh minum a goncang protein setiap hari tanpa ragu-ragu dan dengan demikian berjaya meningkatkan metabolisme anda tanpa memberi tekanan pada buah pinggang anda. Walau bagaimanapun, turbo diet dengan Almased atau Jokebe tidak boleh diambil secara radikal dengan tiga protein shake bukannya makanan utama selama setengah tahun. Gejala kekurangan akan berlaku dan buah pinggang akan menderita.

Makanan tambahan apa lagi yang berguna untuk menurunkan berat badan?

Kejayaan projek penurunan berat badan terutama disebabkan oleh diet. Daripada mengikuti diet yang rendah kalori untuk jangka waktu yang singkat, diet harus diubah dan seimbang dalam jangka masa panjang. Mereka yang mempunyai makanan seimbang dan memakan semua nutrien melalui makanan semula jadi yang tidak diproses sejauh mungkin, secara amnya tidak memerlukannya tambahan (makanan tambahan).

Ringkasnya, serbuk protein dapat membantu menurunkan berat badan, kerana melindungi dari kehilangan otot yang berlebihan ketika pengambilan kalori dikurangkan dan mempunyai kandungan karbohidrat dan lemak yang rendah ketika protein tinggi. Oleh kerana diet berkurang kalori sering tidak termasuk makanan berlemak kerana kandungan kalori yang tinggi, pengambilan asid lemak omega penting mungkin disyorkan atau bahkan diperlukan. Di samping itu, terdapat banyak yang lain tambahan yang faedahnya telah terbukti sebagai garis batas atau bahkan tidak ada. Pada akhirnya, penurunan berat badan dapat dicapai melalui diet, senaman dan stamina yang seimbang, tanpa melangsingkan dompet secara serentak. Topik ini mungkin menarik bagi anda:

  • Diet sihat
  • nasihat pemakanan

Berapa banyak yang anda dapat menurunkan berat badan dengan serbuk protein?

Terdapat pelbagai cara untuk menurunkan berat badan dengan serbuk protein. Di satu pihak, pengiklanan menjanjikan kejayaan yang cepat melalui "diet turbo"Dengan protein shake dari Almased atau Yokebe. Di sini, makanan individu atau semua diganti dengan protein shake untuk jangka masa yang singkat.

Mereka yang mengikuti diet ini dengan disiplin memang dapat menurunkan berat badan dengan cepat. Walau bagaimanapun, selepas akhir diet, kesan yoyo berlaku ketika makan secara normal lagi. Sekiranya seseorang makan protein (produk) hampir secara eksklusif, seseorang sering kehilangan hingga 3 kilogram dalam satu minggu.

Ini termasuk jumlah air yang tidak dapat diabaikan. Kesan yo-yo dapat dielakkan dengan menggunakan diet sebagai peralihan kepada diet seimbang dan sihat jangka panjang. Goncangan harus dikurangkan secara perlahan selepas diet dan diganti dengan makanan yang sihat. Selain itu, serbuk protein boleh ditambah ke dalam diet tanpa menggantikan makanan. Contohnya, serbuk protein boleh dicampurkan ke dalam muesli atau smoothie.