Bunga Bach untuk orang yang menderita kesepian | Bunga Bach

Bunga Bach untuk orang yang menderita kesepian

Heather (Scottish heather) Seseorang mementingkan diri sendiri, sepenuhnya sibuk dengan diri sendiri, memerlukan banyak penonton. Anda ingin menjadi pusat perhatian dan anda adalah "pusar dunia". Seseorang menunjukkan tingkah laku balita yang memerlukan dan mencipta kemalangan, misalnya, untuk mendapatkan perhatian lagi.

Hanya kesakitan dan kesakitan anda sahaja dan anda ingin membincangkannya sepanjang masa (rakan perbualan diadakan di lengan anda!) Orang yang memerlukan Heather selalu bercakap mengenai diri mereka, anak-anak, keluarga, pekerjaan mereka. Tetapi mereka tidak mendengar orang lain kerana mereka berpendapat bahawa mereka sahaja yang penting.

Keagamaan yang dipersembahkan kepada dunia luar, saya merasakan yang paling teruk di dunia. Peluang pengembangan positif: Membantu, empati Impatiens (balsam kelenjar) Seseorang tidak sabar, mudah marah, menunjukkan reaksi yang menggembirakan. Seseorang berfungsi dengan sangat cepat dan berkesan dan tidak boleh menerima perbezaan (lebih perlahan).

Salah satunya adalah bos yang kolerik, tidak sabar, teruja, tegang di dalam. Seseorang berteriak, merah, tidak tahan dengan kritikan. Namun, kemarahan yang cepat memudar.

Orang yang memerlukan Impatiens hampir tidak tahan dengan kekemasan pemula (tuan dan perantis). "Sebelum saya menerangkannya kepada anda, saya telah melakukannya sendiri" atau "Berikan kepada saya, itu membuat saya kesedihan". Kadang-kadang seseorang kelihatan jahat dan kejam.

Dalam keadaan tidak sabar seseorang sering terganggu oleh kesakitan (sakit ketegangan, sakit merobek). Peluang pengembangan positif: Kesabaran, kelembutan, belas kasihan Water Violet (bulu air paya) Seseorang menarik diri ke dalam, mempunyai perasaan sombong yang terpencil Seseorang sombong dan sombong, ingin berbeza dan istimewa. Seseorang kelihatan menyendiri, sering diam, memakai pakaian mewah, tidak suka bergaul dengan orang.

Anda menyelesaikan masalah anda sendiri dan mampu melakukannya. Seseorang berhenti berkomunikasi dengan persekitaran (autisme) dan boleh berbohong dengan sempurna. Orang yang memerlukan Water Violet pada mulanya tidak mengalami kesepian, mereka suka bersendirian, mereka memerlukan jarak "rumah saya adalah istana saya".

Salah satunya adalah penasihat yang baik dan sebagai bos sering menjadi batu karang di selancar. Anak-anak di negeri ini ingin dapat melakukan segala-galanya, tidak mahu berjabat tangan (tidak ada yang menyentuh saya!), Adalah anak-anak yang teladan dan boleh menangani masalah mereka sendiri. Bahaya jatuh. Peluang pengembangan positif: kerendahan hati, kebijaksanaan, kebersamaan

Bunga Bach untuk orang yang terlalu mementingkan kesejahteraan orang lain

Beech (beech merah) Seseorang mengecam orang lain tanpa belas kasihan, terlalu kritikal dan tidak bertolak ansur. Seseorang itu sangat sombong dan berprasangka buruk tanpa pengalaman. Seseorang tidak mempunyai pendapat sendiri, tidak tahu belas kasihan dan segera melihat kesalahan orang lain.

Seseorang itu ramah mesra dan berpura-pura mempunyai pemahaman untuk segalanya. Seseorang dalam keadaan tegang dan keras dan mengasingkan diri melalui sikap supercritical seseorang. Seseorang selalu melihat serpihan mata orang lain, tetapi bukan sinar di mata seseorang!

Peluang pengembangan positif: Toleransi, pemahaman dan pandangan bahawa setiap orang berbeza. Chicory (chicory) Seseorang mengharapkan perhatian penuh dari persekitarannya dan merasa kasihan jika seseorang tidak mendapat jalan. Sikap keperibadian yang berpotensi suka mengganggu dan memanipulasi.

Secara lahiriah, keibubapaan dan sikap tidak mementingkan diri ditunjukkan tetapi pada kenyataannya digunakan sebagai alat tekanan. Anda menuntut kehormatan, rasa hormat dan rasa terima kasih atas tingkah laku anda (ibu super yang berpengaruh yang mengawal kehidupan dan perasaan keluarganya). "Saya sayang awak ... ....

. . .tapi dihidupkan keadaan itu.

. . .

"Orang yang memerlukan chicory menggunakan penyakit (bahkan khayalan) untuk mengikat orang lain pada diri mereka sendiri, kadang-kadang terapi ditolak kerana seseorang takut kedudukan kekuasaannya sendiri akan terganggu. Kemungkinan perkembangan positif: Keupayaan sebenar untuk mencintai. Vervain (vervain) Seseorang berkomitmen untuk tujuan yang baik, melampaui kehebatan seseorang, mudah marah dan fanatik.

Jenis-jenis misi dan pengurusan. Anda yakin pendapat anda sendiri selalu seratus peratus betul. Anda menggunakan kekuatan dan tekanan dan kejam sehingga semua orang melakukannya dengan cara itu.

Seseorang terlalu bersemangat, bertindak untuk orang lain dan berusaha memaksa mereka untuk bahagia. Tanpa saya dunia akan berakhir, saya tidak boleh sakit. Peluang pengembangan positif: Menerima pendapat lain, menumpukan tenaga anda pada tugas yang bermanfaat.

Vine (Grapevine) Seseorang adalah keperibadian yang kuat dan ingin menegaskan kehendak seseorang. Seseorang itu kejam, tidak bertolak ansur dengan percanggahan dan mempunyai tuntutan kuasa yang tinggi. Seseorang menindas orang yang lebih lemah dan menganggap kehendaknya adalah satu-satunya perkara yang membuatnya bahagia.

Orang yang memerlukan Vine terlalu autoritarian dan penegasannya disalahgunakan. Orang tidak berbincang kerana mereka selalu betul. Peluang pengembangan positif: Kewibawaan dan ketegasan positif, pertolongan Air Batu (Penyembuhan Air Mata Air) Seseorang itu sukar pada diri sendiri, mempunyai pendapat yang tegas dan keras, menekan keperluan seseorang.

Seseorang hidup dalam struktur sempit yang dipaksakan sendiri. Seseorang ingin menjadi ideal, sombong, bangga dan tidak bergerak. Seseorang cenderung membesar-besarkan dan melampau (anti-rokok, anti alkohol, dll.)

dan fanatik pada pendapatnya. Walau bagaimanapun, seseorang tidak berusaha untuk mengisytiharkan agama, seseorang meletakkan dirinya di atas yang lain. Peluang pengembangan positif: kemampuan menyesuaikan diri dan kebebasan dalaman.