Latihan belakang pada peranti - mana yang sesuai? | Latihan belakang - di rumah atau di studio, ini adalah bagaimana anda boleh melakukannya!

Latihan belakang pada peranti - mana yang sesuai?

Latihan belakang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan di mana sahaja - pada dasarnya tidak memerlukan peralatan tambahan. Walau bagaimanapun, kini terdapat sebilangan pelatih belakang yang memperhebatkan latihan.

 • Pelatih belakang klasik adalah peralatan latihan yang besar dan pelbagai fungsi yang terutama mensasarkan otot ekstensor belakang.

  Dalam kes terbaik, perut dan depan paha otot juga dapat dilatih sebagai lawan. Dari postur yang bengkok, badan atas meluruskan badan dengan daya tahan dengan kaki yang tetap.

 • . Hyperextension bangku condong sesuai untuk latihan belakang pada mesin menggunakan berat badan anda sendiri. Paha terletak di atas pelapik, kaki bawah dipasang dengan pad. Bahagian atas badan bebas dan tegak.

  Oleh itu, senaman tegak dengan kira-kira. Kecondongan 45 ° seluruh badan ke hadapan pada kedudukan permulaan. Badan atas kini perlahan dan secara terkawal dipandu ke bawah dan kemudian diluruskan kembali.

 • Subformasi pelatih belakang yang popular adalah pelatih graviti / pelatih inversi.

  Peranti ini dibina sedemikian rupa sehingga membolehkan pengamal berada dalam posisi overhead. Pengguna melangkah ke dudukan kaki yang empuk, membiarkan tangkapan keselamatan bergerak dan menurunkan berat badannya ke belakang. Pengguna berbaring di sofa, yang boleh dibawa ke menegak kepala kedudukan.

  Ini melegakan ketegangan pada cakera intervertebral dan meregangkan tulang belakang.

 • Istilah "pelatih belakang" juga merangkumi pelbagai jenis alat kecil yang boleh digunakan untuk latihan belakang. Ini termasuk, misalnya, "Thera-Band" - jalur getah nipis selebar 12 cm dan panjang 1-2 meter. Ia tersedia dalam pelbagai warna dan kekuatan / ketahanan.

  Ia serba boleh, menjimatkan kos dan mudah digunakan. Untuk banyak produk, pembeli menerima lembaran gambaran keseluruhan dengan pelbagai cadangan latihan.

 • Bola Pezzi juga dapat digunakan sebagai pelatih belakang. Bola menyesuaikan diri dengan optimum pada badan kerana bentuknya yang lembut dan lembut.

  Namun, ukuran bola mesti sesuai dengan ukuran badan. Kalkulator ukuran boleh didapati di halaman produk. Selain pelbagai aplikasi, anda selalu melatih aplikasi anda seimbang, supaya otot dalam juga ditangani.

 • Pelatih belakang lain ialah Flexi-bar bar berayun.

  Ini adalah batang gentian kaca sepanjang 1-2 meter yang dipegang di pelbagai posisi permulaan dengan kedua tangan dan dibawa ke getaran. Ia membolehkan mudah latihan kekuatan and ketahanan latihan. Belakang, lantai pelvik dan otot-otot batang ditangani secara sama rata dan otot-otot dalam dilatih.

 • Hampir semua orang tahu dan sangat berkesan juga kecil dan barbel. Bersama dengan tikar latihan, banyak latihan dapat dilakukan untuk menstabilkan dan menguatkan otot punggung.