Puasa

Sinonim

terapi puasa, diet, pemakanan, menurunkan berat badan

Definisi Puasa

Dengan mengunyah seseorang memahami pengambilan makanan yang terhad dan / atau penolakan makanan padat sepenuhnya dalam jangka masa yang terhad atas sebab naturopati, perubatan atau agama.

  • Puasa
  • Mengeluarkan puasa
  • Panduan Berpuasa
  • Sejarah Puasa
  • Risiko berpuasa
  • Meminjam
  • Penawar puasa

Dengan berpuasa, seseorang akan memahami peninggalan semua makanan pejal atau makanan tertentu dalam jangka masa yang terhad. Penyembuhan chamfering sudah lama dilakukan oleh manusia.

Satu membezakan masa chamfering, seperti yang diamalkan dalam agama Kristian, Yahudi atau Islam pada hari-hari tertentu atau pada waktu tertentu, dari chamfer naturopati yang masih dapat dibezakan dari Fastenkuren perubatan. Walaupun perubatan sekolah menggunakan chamfered daripada kriteria fizikal perubatan, dalam teori naturopathic chamfering seseorang memperhatikan keharmonian tubuh dan roh. Wakil penyembuh chamfering yang paling penting adalah Buchinger, Mayr dan Hildegard of Bingen, yang berbeza dalam struktur penyembuhan chamfering, jangka masa dan dalam organisasi.

Umumnya seseorang dapat menyatakan bahawa pada awal penyembuhan chamfering biasanya hari pembuangan ditetapkan, di mana badan akan disiapkan dengan makanan ringan untuk waktu chamfering yang akan datang, kemudian ikuti 5-20 hari chamfering, yang diciptakan / dibentuk pada waktu pagi oleh penyusunan semula usus (dekontaminasi, Abführmaßnahmen) dan pada waktu tengah hari oleh teh, sup sayur-sayuran dan lain-lain. Pada akhir hari chamfering biasanya dua hari struktur menyusul, di mana badan akan terbiasa lagi dengan makanan / pemakanan yang padat. Pada prinsipnya setiap orang boleh melakukan a penawar puasa.

Namun, kerana tekanan dan tekanan yang tidak biasa (sirap, darah pengurangan tekanan, dll.) pesakit tua, kanak-kanak dan pesakit dengan kencing manis melitus, penyakit kardiovaskular (jantung kegagalan) dan rendah darah tekanan harus menahan diri dari puasa terapeutik. Setelah ubat sekolah menemui dan menggunakan chamfered untuk alasan pengurangan berat badan, masa terlupa menyusul, kerana banyak orang yang berlebihan berat badan mati akibat penyembuhan chamfering.

Hari ini, banyak syarikat dalam jajaran komersial mendapati diri mereka tersekat lagi dan menawarkan di samping alat bantu makanan juga laluan bergerak dan percutian dengan chamfered. Semasa chamfered banyak prosedur biokimia berlaku di dalam badan, yang beralih ke metabolisme kelaparan. Masih belum ada penyelidikan saintifik yang tepat mengenai kesan chamfered dan risiko chamfered pada kesihatan.

Nampaknya bagaimanapun, chamfered dapat merangsang sistem imun. Dengan keheningan usus utama pintu masuk pintu untuk patogen ditutup untuk jangka waktu tertentu, the sistem imun lega dengan itu. Puasa kuratif masih dapat dibezakan dengan cuti makan yang ditetapkan sementara dan ortodoks-perubatan, yang ditunjukkan untuk penyakit tertentu untuk melindungi saluran gastrointestinal (pankreatitis, jangkitan gastrousus, dll.).