Bolehkah alkohol membantu mengurangkan berat badan? | Mengurangkan berat badan dan alkohol - bagaimana ia boleh bersama

Bolehkah alkohol membantu mengurangkan berat badan?

Persoalan sama ada alkohol dapat membantu menurunkan berat badan anda mesti dijawab secara negatif. Alkohol mempunyai indeks glisemik yang tinggi. Ini bermaksud bahawa pengambilan alkohol meningkat dengan cepat darah tahap gula, tetapi dengan cepat ia turun lagi.

Ini mendorong keadaan metabolik yang tidak baik dan akhirnya membawa kepada kenaikan berat badan. Selain daripada itu, pengambilan alkohol memudaratkan umum kesihatan dan sering menyebabkan pemakanan sihat diabaikan. Penghidap alkohol yang serius sangat kurus, tetapi ini disebabkan kekurangan zat makanan dalam konteks ketergantungan alkohol yang teruk. Pergantungan alkohol sedemikian adalah fizikal yang serius dan sakit mental dan sama sekali tidak diinginkan keadaanapatah lagi cara kehilangan berat badan.

Adakah satu-satunya cara untuk menurunkan berat badan dengan berhenti minum alkohol?

Pantang minum alkohol disarankan dalam hampir setiap konsep untuk mengurangkan berat badan. Tetapi adakah mungkin untuk menurunkan berat badan hanya dengan berhenti minum alkohol? Dengan andaian bahawa anda menjaga yang lain diet dan menjauhi alkohol sepenuhnya, ini sudah boleh memberi kesan positif pada berat badan anda.

Banyak tambahan kalori hilang dengan berpantang dari alkohol. Terutama jika anda minum alkohol secara berkala, ini boleh menyebabkan penurunan berat badan. Walau bagaimanapun, penolakan alkohol yang murni tidak mencukupi berat badan berlebihan orang untuk mengurangkan berat badan yang mencukupi. Walaupun anda hanya minum sedikit, contohnya segelas wain sebulan, pengambilan alkohol tidak mungkin banyak memberi kesan pada berat badan. Walaupun begitu, pantang alkohol harus disokong kerana mempunyai kesan positif pada umumnya kesihatan dan perlembagaan fizikal.

Bagaimana dengan bir tanpa alkohol?

Bir bukan alkohol menjadi semakin popular, terutamanya dalam beberapa tahun kebelakangan ini. The rasa bir bukan alkohol telah meningkat selama bertahun-tahun, sehingga penggunaannya meningkat dengan ketara di seluruh penduduk. Bukan sahaja bir bukan alkohol berprestasi lebih baik daripada bir konvensional dari segi kandungan alkohol, tetapi juga dari segi kandungan kalori.

Ia mengandungi kira-kira separuh daripada jumlahnya kalori sebagai bir biasa, jadi lebih disukai ketika berada di diet or kehilangan berat badan. Sudah tentu, bir tanpa alkohol masih mengandungi karbohidrat dan kalori perkara itu dapat dielakkan dengan mudah, oleh itu sering disarankan untuk minum air dan teh tanpa gula ketika berusaha menurunkan berat badan. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mahu melepaskan bir anda, anda lebih suka memilih bir tanpa alkohol.

Penilaian perubatan mengenai penurunan berat badan dan alkohol - Bagaimana ini sesuai?

Apabila berlaku kehilangan berat badan, senaman secara berkala, sihat dan rendah kalori diet dan disiplin biasanya diperlukan. Dalam konteks ini, seseorang hanya boleh mengesyorkan untuk menjauhi alkohol. Alkohol mempunyai kesan negatif terhadap metabolisme gula, meningkatkan berat badan dan menyukai yang sering ditakuti rasa lapar keperitan.

Oleh itu, anda harus mengelakkan alkohol sekiranya anda benar-benar ingin menurunkan berat badan. Tambahan pula, pengambilan alkohol secara berkala boleh menyebabkan kerosakan serius kesihatan, yang hanya menjadikan gaya hidup sihat menjadi lebih sukar. Pada ketika ini kami hanya boleh menasihati anda untuk mengelakkan alkohol. Sekiranya anda sama sekali tidak mahu menghentikan pengambilan alkohol, anda harus memilih jenis alkohol rendah kalori.