Bolehkah saya bersukan di rumah? | Menurunkan berat badan dengan bersukan

Bolehkah saya bersukan di rumah?

Sudah tentu sukan juga boleh dilakukan di rumah. Latihan kekuatan khususnya sangat sesuai untuk sukan dalam empat dinding anda sendiri. Kelebihannya ialah latihan di rumah dapat disisipkan dengan cepat sebagai rehat dan anda juga dapat menjimatkan kos kecergasan studio dan masa perjalanan.

Di Internet kini anda dapat mencari banyak video berguna untuk latihan di rumah. Berguna adalah dumbbell kecil, yang boleh ditambah untuk latihan dan dengan itu menjadikan pembinaan otot lebih berkesan. Endurance sukan boleh sukar dilakukan di rumah, melainkan anda melabur dalam pelatih rumah.

Sejauh mana kejayaan dapat diharapkan?

Selalunya orang yang ingin menurunkan berat badan merasa tahap awal sangat mengecewakan, kerana di mata mereka tidak ada kesan, iaitu timbangan menunjukkan nilai yang tidak berubah. Pada awalnya, penting untuk tetap sabar dan tidak cepat berputus asa. Sukan tidak hanya mengurangkan lemak, tetapi juga meningkatkan otot, yang tentunya juga membawa sebahagian dari berat badan, jadi jika anda hanya melihat berat yang ditunjukkan pada timbangan, kesannya pada awalnya saling menetralkan.

Kadang-kadang walaupun pada awalnya berat badan meningkat kerana peningkatan jisim otot. Perkara positif mengenai penumpukan otot adalah bahawa otot mengambil sejumlah besar tenaga dan dengan itu meningkatkan proses penurunan berat badan. Pada awal "Diet melalui Sukan ”badan banyak bergantung pada tenaga yang dapat digunakan dengan cepat melalui karbohidrat. Hanya setelah kira-kira tiga puluh minit senaman, tubuh memperoleh sekitar 80 peratus tenaganya daripada lemak. Semasa kehilangan berat badan melalui sukan, tubuh belajar untuk beralih ke lemak sebagai pembekal tenaga, tetapi pada kadar yang lebih cepat, sehingga lebih banyak lemak dibakar dalam proses daripada daripada fasa awal.

Perubahan diet

Sekiranya anda ingin kehilangan beberapa kilo berlebihan, anda bukan sahaja harus memanfaatkan sukan, tetapi juga fokus pada gaya hidup anda, iaitu diet, dan fikirkanlah. Makanan harus diambil secara teratur dan makanan ringan harus dielakkan. Sekiranya tubuh mendapat makanan berulang-ulang, itu tidak bergantung pada penggunaan simpanan lemak sebagai sumber tenaga.

Terutama produk siap mengandungi banyak yang tidak perlu kalori, jadi anda harus mempercayai dapur anda sendiri. Mengenai quark, mentega, susu atau krim semasa memasak, anda boleh membeli banyak produk rendah lemak. Sebagai alternatif, anda juga boleh menggunakan susu soya.

Minuman manis, terutama limun, juga merupakan perangkap gula / kalori yang harus dielakkan sepenuhnya. Adalah baik untuk menjalani metabolisme / pencernaan anda diet: Serat makanan, yang terutama terdapat pada produk buah dan bijirin, sangat sesuai untuk tujuan ini. Sekiranya anda mengikuti langkah-langkah yang tidak terhad ini, beberapa perkara tidak perlu kalori sudah hilang.

Diet “rendah karbohidrat”, yang saat ini sangat bergaya, adalah diet rendah karbohidrat. Karbohidrat adalah gula, yang merupakan pembekal tenaga terpenting dan terpantas bagi badan kita. Prinsip operasi pemakanan karbohidrat rendah adalah untuk membekalkan tubuh dengan kurang tenaga karbohidrat, supaya tubuh harus lebih bergantung pada lemak sebagai pembekal tenaga, sehingga simpanan lemak diserang dan berat badan berkurang.

Pengambilan karbohidrat yang dikurangkan juga mengurangkan badan insulin rembesan. Insulin menurunkan darah tahap gula, membolehkan karbohidrat (glukosa) diserap dan digunakan oleh sel-sel badan dan memastikan bahawa lemak akan bertambah. Ini adalah kesan pembentukkan lemak (anabolik) ini insulin yang akan dilawan oleh diet karbohidrat rendah.

Apa jenis makanan yang dimakan bersama a diet karbohidrat rendah? Karbohidrat yang harus dielakkan digantikan oleh lemak dan protein dalam diet. Diet kemudian terdiri daripada sayur-sayuran, ikan dan daging, dan produk tenusu.

Karbohidrat biasanya merangkumi sekitar 50% dari diet. Seberapa drastik seseorang mengurangkan kandungan karbohidrat pada akhirnya adalah keputusan individu. Bentuk maksimum adalah apa yang disebut diet ketogenic, di mana kandungan karbohidrat dikurangkan menjadi hampir sifar.

Kesan yo-yo biasanya berlaku apabila berat badan banyak hilang dalam jangka masa yang terlalu pendek. Diet biasanya dikurangkan secara drastik dan pelbagai serbuk diet sering digunakan. Pengambilan kalori / pengambilan tenaga dikurangkan secara drastik, sehingga tubuh berubah dan kadar metabolisme basalnya dipercepat.

Oleh itu, pada masa akan datang, badan juga akan menguruskan dengan lebih sedikit tenaga. Kejayaan akan dicapai dengan cepat. Namun, kerana bentuk diet ini biasanya disertai dengan kehilangan kualiti hidup yang teruk, ia hanya dilakukan sehingga kilo yang diinginkan hilang.

Setelah itu, diet kembali normal, dan sering disambung semula seperti sebelum diet. Walau bagaimanapun, badan sekarang bersedia untuk membakar sedikit tenaga, kerana ia juga dibekalkan dengan sedikit tenaga. Sekiranya badan sekarang dibekalkan dengan banyak kalori/ Banyak tenaga lagi, ia masih akan menghabiskan sedikit tenaga pada awalnya dan selebihnya kalori dalam bentuk lemak, sebagai simpanan kecemasan, untuk dibilang.

Tubuh masih diprogramkan untuk menyimpan semua lebihan kalori sebagai simpanan untuk disiapkan untuk masa yang lebih buruk. Ini membawa kepada kesan yo-yo yang terkenal. Oleh itu, adalah penting untuk mencari bentuk pemakanan yang mengurangkan pengambilan kalori, tetapi yang anda juga boleh merasa selesa dalam jangka masa panjang dan yang tidak menyebabkan pengurangan pengambilan tenaga yang terlalu drastik. Oleh itu, kelaparan tidak mewakili bentuk penurunan berat badan jangka panjang, kerana tubuh kemudian turun ke api kecil dan, dengan diet yang normal, mula mengumpulkan lemak lagi. Cara terbaik untuk membentuk diet anda adalah dengan menggabungkannya dengan sukan, sehingga anda juga dapat menikmati beberapa "masakan enak" di antaranya.