Ejen kompleks | Menurunkan berat badan dengan globula / homeopati

Ejen kompleks

Ubat kompleks homeopati mengandungi persediaan yang diselaraskan secara harmoni yang mengandungi beberapa ubat individu yang berkesan untuk satu bidang aplikasi. Terdapat ubat kompleks yang digunakan untuk gangguan pencernaan, obesiti, penyakit metabolik dan mental serta masalah fizikal yang disebabkan oleh berat badan berlebihan. Ejen kompleks, yang disebut "Abehm globules" mengandungi capsicum, fucus vesiculosus, grafit dan sulfur.

Sebagai tambahan, seseorang boleh mengambil agen kompleks yang mempromosikan pembakaran lemak per se, merangsang metabolisme dan mengawal selera makan. Globula "Wabra No. 8" ini mengandungi Calotropis gigantea, Helianthus tuberosus, Ilex paragueriensis, Fucus vesiculosus, Petroselinum dan Rhamnus frangula. Dengan ubat yang kompleks, lima globula ditelan tiga kali sehari.

HCG

HCG globules adalah tanda dagang hCG diet. HCG bermaksud gonadotropin korionik manusia, hormon yang dihasilkan di plasenta wanita hamil semasa mengandung. Pengasas hCG diet, Ahli endokrinologi British Albert TW Simeons, mendapati bahawa wanita dengan dos kecil hCG kehilangan lebih banyak tisu lemak daripada tisu otot dan oleh itu mencadangkan kalori yang sangat rendah diet dengan pengambilan hCG dalam jumlah kecil setiap hari. Anda boleh membeli globula, suntikan atau titisan yang mengandungi sejumlah kecil hormon hCG. Namun, kerana badan hanya mengambil 500 kalori setiap hari dengan makanan selain hCG, diet ini sangat kontroversial.

Kesan sampingan globula

Kesan sampingan yang paling biasa semasa mengambil globula adalah yang awalnya semakin teruk. Globul berbeza dalam kesannya. Bergantung pada globula mana yang anda ambil, kesan sampingannya juga berbeza.

Kerengsaan awal bermaksud bahawa orang yang sihat mengalami gejala tertentu yang serupa dengan penyakit dengan mengambil ubat homeopati. Fenomena ini juga disebut "penyakit tiruan" di homeopati dan menunjukkan bahawa ubat itu diterima oleh badan atau bahawa penyediaan yang digunakan sesuai dengan gejala. Kesan ini biasanya berlangsung dari beberapa minit hingga berjam-jam.

Dalam kes globula untuk penurunan berat badan, tidak perlu takut kenaikan berat badan dalam beberapa jam, tetapi gejala lain yang mempengaruhi metabolisme atau selera makan. Gejala seperti cirit-birit atau demam jarang berlaku. Orang sensitif boleh bertindak balas dengan reaksi kulit untuk mengambil globula. Sekiranya terdapat kesan awal yang teruk dan kesan sampingan lain, doktor yang merawat atau homeopati harus berjumpa.

Menurunkan berat badan dengan globula / homeopati semasa menopaus

Globula dengan bahan aktif homeopati sepia adalah ubat popular untuk membantu menurunkan berat badan semasa menopaus. Semasa menopaus, hot flushes bergantian dengan sensasi sejuk di lengan dan kaki adalah perkara biasa migrain dan inkontinensia kencing. Kerana perubahan hormon semasa menopaus, banyak wanita mengalami kenaikan berat badan, walaupun mereka tidak lagi makan atau makan secara berbeza. Bahan aktif sepia mempunyai potensi D12 dan ketika mengambil sepia untuk menurunkan berat badan semasa menopaus, 5 globula diambil tiga kali sehari. Penyerapan ubat diperbaiki dengan senaman dan panas.