Kritikan untuk menurunkan berat badan dengan globula / homeopati | Menurunkan berat badan dengan globula / homeopati

Kritikan untuk menurunkan berat badan dengan globula / homeopati

Homeopati dan pelangsingan dengan globula umumnya sangat kontroversial. Banyak orang bersumpah dengan kesan penyembuhan globula kecil, yang lain bercakap tentang karlatan dan pembaziran wang. Walaupun begitu, perolehan pengeluar globule semakin meningkat.

Kesan perubatan belum terbukti. Globula untuk kehilangan berat badan hanya berfungsi sekiranya diet diubah menjadi diet rendah kalori, sihat dan sukan diamalkan. Oleh itu, dipersoalkan sama ada seseorang menurunkan berat badan ketika kehilangan berat badan dengan globula kerana cara yang sangat dicairkan, atau kerana perubahan diet dan bersenam. Walaupun begitu, banyak orang melaporkan kesan positif globula untuk penurunan berat badan. Seseorang harus merasa lebih penting dan menurunkan berat badan dengan lebih cepat.

Risiko / bahaya

Semua globula dapat menyebabkan kerengsaan awal sebagai kesan sampingan, juga disebut penyakit buatan. Ini bermaksud bahawa gejala yang harus ditangani jauh lebih teruk pada awal terapi. Secara teorinya, globula untuk menurunkan berat badan boleh menyebabkan serangan nafsu makan yang menggigil, selera makan yang kuat atau rasa kenyang dalam beberapa jam pertama. Kesan sampingan lain seperti keluhan kulit, cirit-birit atau peningkatan suhu badan juga boleh berlaku. Oleh kerana bahan aktif sebenar dalam globula sangat dicairkan, kesan sampingan yang berbahaya biasanya tidak dijangka.

Alternatif untuk menurunkan berat badan dengan globula / homeopati

Terdapat banyak diet alternatif untuk kehilangan berat badan dengan globula. Cara paling sihat untuk menurunkan berat badan dan mengekalkan berat badan yang diinginkan secara kekal adalah sihat, seimbang diet dan senaman secara berkala. Untuk mengatasi penurunan berat badan, a diet kemalangan adalah cara yang baik untuk memulakan perubahan dalam diet, iaitu diet mono-radikal selama beberapa hari agar metabolisme berjalan lancar.

Ini boleh menjadi buah atau diet sayur, contohnya diet nanas atau kubis diet sup. Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan dalam waktu sesingkat mungkin, sebilangan orang suka mencuba diet dengan shake kaya protein, seperti Almased, Yokebe atau Doppelherz. Risiko untuk kesan yo-yo umumnya sangat tinggi dengan diet mono, jadi peralihan perlahan ke diet rendah kalori dan seimbang dianjurkan, di mana makanan ditambahkan secara beransur-ansur ke dalam diet.

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan dalam jangka masa yang lebih lama, anda boleh mencuba diet rendah karbohidrat. Contoh yang popular ialah diet Glyx, kaedah Logi or diet Atkins. Diet ini mengurangkan karbohidrat dalam diet dan memberi banyak penekanan pada makanan berharga dan banyak protein.

Diet Atkins juga merangkumi program senaman yang berdisiplin untuk menurunkan berat badan dengan berkesan. Secara keseluruhan, diet hanya boleh dilihat sebagai pengenalan kepada diet baru, sihat dan seimbang. Bersenam secara teratur membantu mengekalkan berat badan yang diingini dan badan menjadi bugar.