Air - diet

Apakah diet air?

Semasa melangsingkan badan dengan air, badan harus dikeringkan dengan jumlah cecair tambahan. Ini mungkin terdengar bertentangan pada mulanya, tetapi dari a kesihatan dari sudut pandangannya secara teorinya masih masuk akal. Saliran membantu badan membuang toksin dan lemak dari organisma, yang seterusnya meningkatkan metabolisme.

Diandaikan bahawa jika badan tidak mendapat cukup air, ia akan menyimpan lebih banyak lemak. Kemudian metabolisme ditutup. Tubuh memerlukan air untuk banyak proses metabolik seperti pembakaran lemak.

Kesan metabolisme-merangsang cecair pada proses dalam tubuh harus dieksploitasi dalam ini diet. Oleh itu, dalam kebanyakan diet adalah disarankan untuk minum banyak air selama diet. Tipu air diet adakah minum yang kerap mengurangkan rasa lapar.

Prosedur diet air

Sekiranya anda ingin menurunkan berat badan dengan diet air, diet sama pentingnya untuk minum air. Semua mesti sihat, seimbang dan rendah kalori. Dilarang dalam diet air adalah gula-gula, garam dalam jumlah besar, diproses dan makanan panggang minyak.

Pengganti gula seperti xylitol dan sorbitol harus dielakkan, kerana boleh menyebabkan kembung perut. Makanan semasa diet ini boleh merangkumi sarapan bijirin tanpa gula dengan buah-buahan, nasi dengan ayam belanda pada tengah hari dan ikan dengan kacang hijau pada waktu malam. Sangat wajar jika makan banyak protein, seperti telur, ayam belanda, ayam.

Untuk karbohidrat, anda harus memusatkan perhatian pada produk gandum, kentang dan beras, tetapi memakannya dalam jumlah yang lebih kecil daripada sebelum diet. Sepenuhnya tanpa karbohidrat, yang dehidrasi kesan meningkat. Dalam diet ini, anda mesti minum sebelum dan selepas makan.

Anda boleh menyaring air dengan timun, halia atau lemon. Timun memberikan saliran tambahan, halia meningkatkan metabolisme dan lemon baik untuk darah peredaran. Seseorang harus minum sekurang-kurangnya 40 ml air per kilogram berat badan dengan bentuk diet ini. Sebagai contoh, jika berat anda 75 kg, anda mesti minum sekurang-kurangnya 3 liter setiap hari.