Diet BCM

Apakah diet BCM?

BCM bermaksud "Massa Sel Tubuh", iaitu jisim sel tubuh yang terdiri daripada sel-sel yang menggunakan tenaga, seperti otot dan organ. Idea BCM diet program, yang telah ada selama 25 tahun, adalah bahawa jisim sel tubuh dilindungi dan lemak badan dikurangkan sebagai gantinya. Makanannya terdiri daripada shake dan sup siap pakai dari syarikat BCM. Dua hari pertama diet digunakan untuk beralih ke goncangan dan sup yang menjadi asas program. Di dalam diet program, fasa penurunan berat badan hanya terdiri daripada dua produk BCM dan satu hidangan makanan campuran buatan rumah yang segar.

Prosedur diet

Diet BCM terdiri daripada tiga makanan utama sehari tanpa makanan ringan. Asasnya adalah produk Diet BCM, yang terdiri daripada goncang, sup dan bar dalam pelbagai rasa. Diet rendah kalori dan tinggi protein harus meningkatkan metabolisme dan mendapatkannya pembakaran lemak proses berjalan.

Program diet BCM berdasarkan tiga prinsip. Tujuan diet adalah perubahan jangka panjang dalam diet. Menurut rancangan diet BCM, dua hari pertama digunakan untuk mengubah diet biasa anda ke diet pemula BCM.

Lima produk boleh dimakan pada selang waktu tiga hingga empat jam. Fasa penurunan berat badan bermula pada hari ketiga diet dan terdiri daripada dua produk BCM dan makanan diet campuran. Harus ada rehat empat hingga enam jam antara waktu makan.

Setelah mencapai berat badan yang diinginkan, dua kali sehari harus diganti dengan makanan campuran yang sihat dan satu produk diet asas BCM harus dimakan. Di sini juga, perlu ada rehat empat hingga enam jam antara waktu makan untuk memulakan pembakaran lemak proses. - Pertama, tenaga negatif mengimbangi: ini bermakna anda makan lebih sedikit kalori sehari daripada yang sebenarnya dimakan oleh badan anda.

  • Kedua, pengambilan nutrien: produk diet BCM dirancang untuk memberi nutrien yang mencukupi kepada tubuh sambil mengekalkan jisim otot. Setiap hidangan BCM individu mempunyai 220 kalori dan salah satu makanan utama disediakan semasa fasa penurunan berat badan dalam bentuk makanan campuran segar. - Ketiga, menurunkan insulin tahap: Tahap insulin harus tetap rendah dengan hanya makan tiga kali sehari dan berehat antara empat hingga enam jam antara waktu makan. Ini pecah lebih rendah insulin tahap dan mempromosikan pembakaran lemak, yang bermaksud bahawa makanan ringan dan makanan ringan antara makanan adalah pantang larang dalam diet BCM.

Kesan sampingan dari diet

Diet BCM hanya menyediakan tiga makanan utama dan melarang makanan ringan di antara waktu makan. Ini boleh menyebabkan rasa lapar serangan, terutamanya pada awal diet, yang menyukarkannya. Menurut laporan pengalaman, kejenuhan produk dijelaskan dengan tahap kejayaan yang berbeza-beza, yang menjadikannya lebih sukar untuk menerapkan diet dalam kehidupan kerja sehari-hari.

Rasa lapar yang berterusan boleh menyebabkan a kekurangan tumpuan dan menghalang aktiviti di tempat kerja. Tidak jarang diet dihentikan kerana tidak dapat ditahan kerana serangan kelaparan. Di samping itu, produk diet BCM mempunyai kandungan protein yang tinggi dan boleh menyebabkan kenaikan perut. Sekiranya banyak goncangan dicampurkan dengan susu dan diminum, perut sensitif kadang-kadang boleh mengalami cirit-birit. Perkara ini dapat dielakkan jika perlu dengan mencuba air, susu kedelai atau susu badam dan bukannya susu lembu.