Diet buah

Apakah diet buah?

Buah yang popular diet tergolong dalam kumpulan diet mono, yang bermaksud bahawa kumpulan makanan atau makanan tertentu muncul, dalam diet ini adalah buah-buahan manis. Ini diet adalah salah satu diet pelangsingan yang terkenal, kerana mengandungi antara lain banyak yang berharga vitamin. Satu kemungkinan adalah mengurangkan buah diet sepenuhnya untuk buah tertentu, seperti halnya dengan diet pepaya, diet mangga atau diet nanas.

Prosedur diet buah

Dengan diet buah, anda harus makan sekurang-kurangnya 1.25 kg buah segar setiap hari. Penting untuk mengonsumsi buah segar sahaja, kerana buah tin mengandungi sejumlah gula dan bahan pengawet. Tabu adalah semua kumpulan makanan lain seperti daging, ikan, produk tenusu, bijirin, dll. Lemonade, cola, alkohol dan gula dilarang. Sebagai minuman, sebilangan besar air, teh tanpa gula dan jus segar mungkin diminum.

Buah-buahan dan sayur-sayuran - bentuk diet mana yang lebih baik?

Dengan sebiji buah dan diet sayur, yang juga sejenis diet mono, seseorang mempunyai makanan berwarna-warni yang penuh dengan nutrien dan berharga vitamin serta pelbagai pilihan reka bentuk. Beberapa penggemar lemak seperti daging dan pencuci mulut hilang sepenuhnya dari menu. Walau bagaimanapun, gejala kekurangan masih boleh berlaku kerana asid lemak penting hilang dan unsur surih tertentu dan vitamin kurang mudah diserap melalui usus atau tidak hadir sepenuhnya dari menu.

Kelebihan Diät buah dan sayur tidak boleh diremehkan ialah seseorang mempunyai makanan manis dan enak di menu, sementara buah Diät jelas lebih sepihak pada ketika ini dan oleh itu buah Diät adalah untuk beberapa manusia yang lebih berat beberapa hari untuk menukar. Secara umum, semua diet mono tidak sihat dalam jangka masa panjang, kerana kekurangan vitamin dan nutrien dalam diet satu sisi dan gejala kekurangan boleh berlaku. Walaupun begitu, buah dan diet sayur lebih serba boleh dan kaya dengan nutrien dan vitamin daripada diet buah dan oleh itu lebih disukai daripada diet buah. Di samping itu, banyak sayur-sayuran sangat rendah kalori, yang menjadikan mereka sangat sesuai untuk kejayaan yang cepat.