Diet Formula

Apa itu Formula Diet?

Dengan Formula diet, makanan utama harus diganti sepenuhnya atau sebahagiannya dengan serbuk nutrien yang disediakan dengan cecair, tetapi juga produk siap lain seperti sup atau bar. Terdapat pelbagai produk dengan rasa yang berbeza. Rata-rata, formula diet memberikan badan maksimum 1200 kalori. Oleh itu penurunan berat badan yang cepat dapat dicapai. vitamin dan mineral ditambahkan ke banyak produk untuk mencegah gejala kekurangan.

Deskripsi

Formula Diet (serbuk yang membuat minuman ketika dicampurkan dengan air) adalah salah satu diet kalori yang dikurangkan secara drastik. Mereka pasang siap industri dan pada dasarnya memastikan keperluan asas nutrien termasuk vitamin, mineral dan elektrolit. Arahan EC, yang telah ada sejak tahun 1997, menentukan syarat-syarat komposisi diet ini.

Ini telah menghasilkan peningkatan yang ketara bagi perlindungan pengguna. Makanan ini harus mengandungi antara 800 dan 1200 kkal setiap catuan harian. Mereka sangat sesuai untuk orang dengan BMI lebih dari 30 dan menyebabkan penurunan berat badan yang cepat 2-3 kg seminggu.

Apabila digunakan dengan betul dan di bawah pengawasan perubatan, diet ini selamat dari segi pengambilan nutrien dan keberkesanannya. Diet Formula menyelamatkan pengguna dari masalah pemilihan makanan. Walau bagaimanapun, kelemahannya ialah tidak ada pembelajaran kesan dan tidak ada perubahan dalam tabiat pemakanan.

Di samping itu, terdapat pergantungan pada produk komersial. Yang monoton rasa meningkatkan kebarangkalian bahawa bentuk pemakanan seperti itu tidak dapat dikekalkan dalam jangka masa yang lama. Kejayaan jangka panjang dipersoalkan. Pengguna kembali ke tabiat makan lama setelah penamatan dan kenaikan berat badan yang baru diharapkan dalam kebanyakan kes.

Prosedur diet

Proses Formula Diet disarankan secara berbeza bergantung pada pengeluar produk dan objektif diet. Terdapat banyak diet turbo dengan produk Formula, yang sangat sesuai, jika seseorang berhasrat untuk kehilangan dengan cepat beberapa Kilo lebihan, misalnya untuk percutian segera atau perkahwinan. Sebagai peraturan, penyembuhan satu minggu dianjurkan sebagai bagian dari diet turbo dengan produk diet Formula, di mana tiga makanan utama diganti dengan a goncang protein dan makanan ringan dihapuskan.

Pada minggu kedua diet radikal, dua makanan utama digantikan dengan goncang dan satu makanan utama, makan tengah hari atau makan malam, terdiri daripada makanan segar rendah kalori dan rendah lemak. Sebaliknya, diet formula juga dapat dilaksanakan secara individu dan lebih ringan. Contohnya, jika anda sangat berat badan berlebihan, anda boleh menikmati dua makanan utama sehari dalam bentuk makanan segar, rendah lemak dan rendah kalori dan menggantikan makanan utama ketiga dengan goncang protein atau sup formula.

Dengan cara ini anda berjimat kalori setiap hari dan menurunkan berat badan dengan lebih perlahan. Sebaliknya, diet ini dapat dijalankan dalam jangka masa yang lebih lama. Bergantung pada keadaan permulaan, pengeluar dan Diätzähl dapat mengatur Formula Diät secara individu. Banyak pengeluar mengesyorkan itu protein shake terus dimasukkan ke dalam kehidupan seharian setelah akhir diet untuk mengekalkan berat badan yang diinginkan.