Diet Kerosakan

Apakah diet kemalangan?

Diet kecemasan semakin popular dan sentiasa menghiasi sampul majalah baru. Mereka menjanjikan kejayaan penjualan yang besar dalam beberapa hari. "Crash" bermaksud ganas dan pantas.

Banyak diet kemalangan menjanjikan penurunan berat badan hingga 5 atau bahkan 7 kilogram dalam 7 hari. Sebilangan besar diet disebut diet mono, iaitu diet di mana hanya satu atau sedikit makanan yang boleh dimakan dalam jangka masa tertentu. Kesan diet kemalangan sangat kontroversial dan sering kali kesan yoyo yang ditakuti berikutan penurunan berat badan yang cepat.

Apa diet kemalangan yang tersedia?

Sebilangan besar diet kemalangan adalah diet mono. Ini bermakna hanya satu atau beberapa makanan yang boleh dimakan dalam jangka masa tertentu. Nanas diet hanya membenarkan pengambilan buah eksotik dalam konteks diet kemalangan ini.

Yang berharga enzim dari nanas tersebut seharusnya mencairkan simpanan lemak badan. The kubis sup diet juga dicuba dan diuji sebagai salah satu diet kemalangan tertua. Walau bagaimanapun, banyak orang sukar untuk berpegang teguh pada perkara ini diet dalam jangka masa yang panjang kerana supnya sangat monoton, makan di luar rata dan kembung perut sering berkembang.

Semasa diet telur, hanya telur yang boleh dimakan, jumlahnya 25 dan rendah lemak. Diet yang lebih sederhana juga popular: buah atau diet sayur. Dalam diet buah yang popular, lebih dari satu kilogram buah segar dimakan setiap hari, sementara semua makanan lain dilarang.

Keadaannya serupa dengan diet sayur, di mana anda boleh makan makanan anda. Sayuran boleh dimakan sebagai sayur-sayuran mentah, jus sayur, sup atau smoothie. Buah atau diet sayur boleh dihadkan pada produk tertentu, contohnya hanya sayur hijau, epal sahaja, dll.

Sekiranya anda menghadapi kesukaran untuk mengelakkan karbohidrat, anda boleh mencuba diet berasaskan karbohidrat, seperti diet kentang, diet kentang dan telur atau diet nasi. Bentuk khas diet kemalangan adalah diet 24 jam, yang membolehkan anda makan 1200 kalori satu hari. Makanannya kaya dengan protein dan rendah kalori. Unit latihan atletik yang kuat mencapai penurunan berat badan, kerana tubuh mengambil tenaganya dari simpanan lemak.

Prosedur diet kemalangan

Diet yang tidak sihat dalam jangka masa panjang, jadi anda harus mengehadkan masa diet hingga beberapa hari. Bergantung pada diet yang anda pilih, hanya makanan yang sesuai yang boleh dimakan dan makanan lain yang pantang larang. Anda juga harus mengehadkan minuman, iaitu jika boleh, elakkan kopi dengan susu, elakkan minuman bergula dan jauhkan alkohol. Air dan teh tanpa gula harus diminum dalam kuantiti yang banyak. Sekiranya anda mempunyai tenaga yang mencukupi walaupun sedikit kalori, disarankan untuk melakukan sukan ringan, seperti regangan senaman, berjalan kaki atau yoga.