Diet Kereta

Apakah diet kereta?

KFZ Diät mengikuti idea makanan yang menggabungkan diet. “K” bermaksud karbohidrat, "F" untuk lemak dan "Z" untuk makanan ringan. Prinsip di sini adalah pemisahan makanan tinggi lemak dan tinggi karbohidrat. Oleh itu, karbohidrat sebaiknya diminum pada waktu pagi dan tengah hari, dan pada waktu malam fokusnya adalah pada makanan kaya protein. The diet menjanjikan kejayaan yang baik kepada pengguna tanpa perlu merasa lapar dan bentuk pemakanan sihat jangka panjang untuk mengekalkan berat badan yang diinginkan.

Prosedur diet kereta

Nama KFZ bermaksud pemisahan karbohidrat dan lemak, serta pengambilan makanan ringan secara berkala, yang menyebabkan kejayaan dan kekurangan rasa lapar semasa makan diet. Pada waktu pagi dan juga pada waktu tengah hari, seseorang harus mengarahkan diri dengan resipi kaya karbohidrat. Perlu ada rehat enam jam antara kedua-dua waktu makan.

Selama ini, makanan kaya karbohidrat yang memuaskan seperti roti, muesli, nasi, kentang dan pasta ada di dalam menu. Sangat penting bahawa hidangannya rendah lemak. Sekiranya anda merasa lapar, makanan ringan sekarang dibenarkan selepas makan utama pada waktu tengah hari.

Pada waktu malam, karbohidrat kemudian dihilangkan, menu termasuk protein dalam bentuk daging dan ikan dan lemak sihat, dan sayur-sayuran, salad, kekacang dan makanan yang mengandungi protein lain dibenarkan sebagai lauk. Hidangan sampingan mestilah merangkumi sekitar dua pertiga bahagian agar tidak melebihi had. The diet menjanjikan kejayaan jangka panjang dan dapat bertahan selama beberapa minggu, penurunan berat badan pada awalnya kurang melampau daripada dengan apa yang disebut diet kemalangan.

Makanan apa yang dibenarkan?

Dengan diet kereta, makanan yang berbeza dibenarkan bergantung pada waktu hari. Pada waktu pagi dan makan tengah hari, karbohidrat harus merangkumi sebahagian besar makanan. Ini termasuk roti, roti, muesli, jem, nasi kemudian, pasta, mi, pasta dan kentang.

Selain itu, makanan neutral yang disebut dibenarkan pada bila-bila masa sepanjang hari. Ini adalah sayur-sayuran dan salad, dan untuk minuman, air, teh dan kopi. Produk tenusu dan produk tinggi lemak tidak digalakkan sehingga waktu petang, hanya untuk makan malam sahaja daging, ikan, telur, kekacang, produk tenusu di samping sayur-sayuran dan lauk salad di menu. Karbohidrat dilarang semasa fasa ini.