Diet Mayo

Apakah diet Mayo?

Mayo diet adalah kaedah penurunan berat badan berdasarkan kaedah rendah karbohidrat. The diet mendapat namanya dari American Mayo Clinic, yang menafikan telah menerbitkan program sedemikian. Telur adalah makanan utama bersama dengan ikan dan daging tanpa lemak, gula hanya dibenarkan dalam bentuk buah dan sayur-sayuran. Masa dua minggu akan menyebabkan penurunan berat badan yang besar.

Prosedur diet Mayo

Di Mayo diet, kira-kira 1000 hingga 1500 kalori mesti dimakan setiap hari. Terdapat senarai makanan yang dikeluarkan sepenuhnya dari diet. Ini termasuk karbohidrat dalam bentuk roti, pasta, kentang, nasi dan banyak buah-buahan bergula.

Minuman ringan, alkohol dan gula-gula juga dilarang semasa fasa pemakanan. Untuk ini, banyak protein adalah sebahagian daripada diet, terutama dalam bentuk telur, yang mana lebih dari 20 harus dimakan setiap minggu. Daging tanpa lemak dan ikan juga dibenarkan.

Produk tenusu juga merupakan sebahagian daripada repertoir. Teh dan air tanpa gula harus diminum dalam jumlah yang cukup untuk menjaga ginjal pada kelajuan penuh, dan kopi juga dibenarkan. Ini juga boleh menarik bagi anda: Diet Perut-Perut

Apakah rancangan diet itu?

Tidak ada rancangan diet tetap untuk diikuti selama dua minggu. Oleh itu, pelepasan besar diberikan kepada orang yang suka melangsingkan badan. Satu-satunya syarat adalah makan makanan yang dibenarkan sahaja.

Sekurang-kurangnya tiga telur sehari harus dimakan, dan ini boleh disediakan dengan cara yang berbeza. Contoh hari diet Mayo boleh kelihatan seperti ini: Dengan diet Mayo hampir tidak ada batasan imaginasi anda, satu-satunya perkara penting ialah hidangan sampingan yang kaya karbohidrat tidak dibenarkan, dan juga minuman manis. Menurunkan berat badan tanpa bersenam dan tanpa makanan?

  • Untuk sarapan, kami mempunyai limau gedang, telur dadar dengan ramuan dan secawan kopi atau teh.
  • Pada tengah hari, dua telur, misalnya rebus, dimakan lagi. Salad campur dihidangkan dengannya, ia hanya boleh dipakai dengan jus lemon.
  • Makan malam terdiri daripada stik rendah lemak, salad campuran dan beberapa sayur-sayuran.