Diet Kubis Sup

Terutama pada musim bunga, banyak orang ingin menurunkan banyak berat badan dalam waktu sesingkat mungkin agar badan mereka merasa lebih baik dengan pakaian yang lebih ringan. Ini sering membawa kepada diet kemalangan, iaitu perubahan diet yang menjanjikan penurunan berat badan dalam waktu sesingkat mungkin. Salah satu diet kemalangan ini adalah apa yang disebut kubis sup diet. Ini adalah klasik di antara diet mono dan menjanjikan penurunan berat badan yang cepat. Komponen utama dari diet adalah sup yang diperbuat daripada putih kubis, juga dikenali sebagai diet kubis.

Prosedur

Makanan utama dalam ini diet is kubis sup, tetapi makanan lain juga dibenarkan. Diet sup kubis secara klasik berlangsung selama tujuh hari. Sebelum seseorang memulakan perubahan diet yang begitu drastik, seseorang harus berunding dengan doktor keluarga dan memantau diet dan kesihatan diri.

Dengan diet sup kubis, anda boleh makan sup kubis sebanyak yang anda mahukan setiap hari. Makanan sampingan berbeza-beza bergantung pada hari diet. Secara amnya, seseorang harus minum banyak air pegun dan teh tanpa gula semasa diet, minuman ringan seperti cola dan juga minuman ringan adalah pantang larang.

Sup kubis klasik terdiri daripada kubis putih atau kubis savoy, bawang, tomato, wortel, saderi, herba dan satu sudu teh minyak.

  • Hari: Buah boleh dimakan bersama sup, sesuka anda. Seseorang harus mengelakkan buah yang mengandung kalori seperti pisang, madu dan tembikai.
  • Hari: Selain sup, sayur mentah dibenarkan, tetapi sayur-sayuran berkalori tinggi (kacang polong, jagung, kacang) harus dielakkan. Kentang bakar juga dibenarkan.
  • Hari: Sup kubis, sayur-sayuran dan buah dimakan, kentang tidak dirancang hari ini.
  • Hari: Selain sup, 3 pisang dimakan sepanjang hari, dan segelas susu besar dibenarkan.
  • Hari: Terdapat sup kubis dan 500g daging tanpa lemak seperti ayam belanda, ayam atau ikan rendah lemak, ditambah enam buah tomato segar yang besar.
  • Hari: Hari ini, selain sup, daging dan sayur tanpa lemak dirancang.
  • Pada hari terakhir kami mempunyai beras, sayur-sayuran dan jus buah gandum.