Adakah syarikat insurans kesihatan mengambil bahagian sekiranya saya ingin menurunkan berat badan dengan hipnosis? | Berat badan dengan hipnosis

Adakah syarikat insurans kesihatan mengambil bahagian sekiranya saya ingin menurunkan berat badan dengan hipnosis?

Secara umum, hipnoterapi malangnya hanya dilindungi oleh undang-undang kesihatan syarikat insurans dalam kes luar biasa semasa permohonan. Peraturan untuk liputan hipnoterapi kos sangat berbeza di antara syarikat insurans swasta. Adalah masuk akal untuk memberitahu diri anda mengenai kemungkinan rawatan dengan anda kesihatan syarikat insurans sebelum terapi.

Kesan sampingan menurunkan berat badan dengan hipnosis

Kekeliruan, mimpi buruk, sakit kepala or loya kemungkinan kesan sampingan rawatan hipnosis. Kesan sampingan yang disebutkan sangat tinggi dalam keadaan khas: hipnosis tahap. Jarang sekali, tersembunyi kemurungan, mania atau psikosis boleh dicetuskan. Tidak kira seberapa berbahaya subjek sesi, penurunan berat badan atau rokok penghentian, trauma semula dapat terjadi pada sesi hipnosis, misalnya jika ada pengalaman penyalahgunaan pada masa lalu, beberapa di antaranya sebelumnya tidak sedarkan diri.

Kritikan menurunkan berat badan dengan hipnosis

Oleh kerana tidak ada latihan yang diluluskan oleh negara untuk hipnoterapi, seseorang harus meneliti dengan teliti sebelum terapi untuk menghindari penipu. Di internet terdapat beberapa rancangan hipnotis yang mahal dan kurang sesuai untuk menangani masalah serius dengan anda. Setelah hipnoterapi yang sesuai dijumpai, kesan sampingan seperti sakit kepala, mimpi buruk, loya atau kekeliruan boleh berlaku.

Lebih berbahaya jika trauma yang belum diproses selama ini muncul semasa sesi hipnosis. Oleh itu, sangat penting untuk mencari ahli hipnoterapi yang baik dengan siapa anda merasa selesa. Dalam pengertian yang lebih luas, dipersoalkan sejauh mana kejayaan yang dapat dicapai kehilangan berat badan di bawah hipnosis. Bagi kebanyakan orang, beberapa sesi diperlukan untuk mencapai kesan, yang bermaksud bahawa perubahan dalam diet hanya bermula selepas beberapa minggu.

Apakah risiko / bahaya menurunkan berat badan dengan hipnosis?

Risiko daripada kehilangan berat badan dengan hipnosis timbul pada prinsipnya ketika trauma yang tidak diproses berada di masa lalu, seperti perlakuan salah yang telah ditindas. Jarang berlaku bahawa orang mengalami kemurungan, mania atau psikosis yang tersembunyi sebelum sesi hipnosis. Ini boleh menyebabkan komplikasi serius, sebab itulah sangat penting untuk memilih ahli terapi yang berpengalaman dan terlatih.

Bagaimana saya dapat mengelakkan kesan yo-yo dengan diet ini?

Tujuan kehilangan berat badan dengan hipnosis adalah mengubah tabiat makan dalam jangka masa panjang dan berterusan. Ini bermaksud bahawa risiko kesan yo-yo pada amnya kurang berbanding dengan mono-diet radikal dua minggu atau yang serupa. Untuk mengelakkan kesan yo-yo, adalah mustahak untuk melaksanakan secara kekal impuls pemikiran positif melalui hipnosis, seperti kurang makan, makan lebih sihat, melakukan lebih banyak sukan, dan lain-lain dan, jika perlu, mengulangi sesi untuk menggabungkan kejayaan hipnosis.

Penilaian perubatan penurunan berat badan dengan hipnosis

Mengurangkan berat badan dengan hipnosis adalah bentuk penurunan berat badan yang memerlukan kesabaran. Banyak orang memerlukan beberapa sesi dalam jangka masa beberapa minggu agar dapat menerima dan melaksanakan pendekatan positif untuk makan dan bersenam yang sihat. Seperti diet biasa, ada risiko mengidam, makan berlebihan dan kambuh kembali ke pola lama. Menurunkan berat badan dengan hipnosis adalah bentuk penurunan berat badan yang memerlukan banyak masa, tetapi jika ia berfungsi dengan baik, terapi dapat membawa perubahan berkekalan dalam tabiat diet dan sukan. Dengan cara ini anda dapat menurunkan banyak berat badan secara perlahan dan mengekalkan berat badan yang diingini secara kekal.