Larangan pekerjaan | Aduan ISG semasa mengandung - senaman

Larangan pekerjaan

Adakah larangan pekerjaan diucapkan untuk wanita hamil dengan keluhan ISG selalu bergantung pada keadaan individu dan pekerjaan yang akan dilakukan. Secara amnya, larangan bekerja hanya boleh dikenakan sekiranya aktiviti yang akan dilakukan membahayakan kesejahteraan ibu atau anak yang belum lahir. Dengan larangan bekerja, wanita hamil kemudian dibebaskan sebahagian atau sepenuhnya dari kewajipan kerjanya. Berbeza dengan nota sakit biasa, yang mana seseorang akan mendapat gaji sakit setelah 6 minggu, ada larangan pekerjaan sepanjang masa dengan gaji penuh, yang kemudian dibayar oleh majikan dan kesihatan syarikat insurans. Kapan dan sejauh mana larangan bekerja dikenakan diputuskan oleh doktor yang hadir.

osteopati

osteopati adalah bentuk terapi manual, yang di Jerman hanya boleh dilakukan oleh osteopath terlatih khas di bawah istilah ini. osteopati berdasarkan empat prinsip asas. Osteopath mempunyai pesakit secara keseluruhan semasa menjalani rawatan dan tidak berusaha untuk mengatasi masalahnya secara langsung, melainkan untuk merangsang kekuatan penyembuhan diri badan melalui teknik cengkaman manual yang lembut agar tubuh dapat menyembuhkan dirinya secara prinsip.

Osteopath hanya berfungsi dengan tangannya, mekanikal atau lain-lain bantuan dan ubat-ubatan tidak digunakan dalam osteopati. Rawatan biasanya mengambil masa 45-60 minit dan merangkumi terperinci sejarah perubatan. Biasanya 2-3 sesi diperlukan untuk memperbaiki masalah akut.

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, rawatan oleh osteopath juga semakin meningkat bagi wanita hamil. Ini bukan hanya berlaku untuk aduan biasa yang berkaitan dengan mengandung, tetapi juga sebagai penjagaan selepas bersalin selepas kelahiran. Adalah penting bahawa osteopath yang merawat harus mempunyai latihan lebih lanjut untuk bekerja dengan wanita hamil. Artikel Osteopati sekiranya berlaku tergelincir cakera mungkin juga menarik minat anda.

  • Ia menganggap manusia sebagai satu unit dengan sendirinya, di mana semua bahagian tubuh, fikiran dan jiwa saling berhubungan satu sama lain,
  • Fungsi dan struktur saling mempengaruhi,
  • Tubuh mempunyai kekuatan penyembuhan diri, dengan semua bahagian organisma berfungsi dengan harmoni dan baik darah peredaran memastikan semua fungsi tisu.