Larangan pekerjaan | Fisioterapi untuk cakera tergelincir semasa kehamilan

Larangan pekerjaan

Adakah larangan penggunaan diucapkan dengan masalah cakera kelantangan yang ada semasa mengandung, bergantung pada keadaan individu, pekerjaan yang dilaksanakan dan kemungkinan risiko yang timbul untuk ibu dan anak. Secara umum, larangan bekerja hanya boleh dikeluarkan sekiranya aktiviti yang akan dilakukan membahayakan kesejahteraan ibu atau anak yang belum lahir. Larangan bekerja bermaksud bahawa wanita hamil dibebaskan sebahagian atau sepenuhnya dari tanggungjawab kerjanya.

Berbeza dengan cuti sakit biasa, larangan bekerja bermaksud wanita hamil itu menerima gaji penuh. Ini dibayar secara berkadar oleh majikan dan pihak kesihatan syarikat insurans.Dalam banyak kes, a tergelincir cakera semasa mengandung membawa kepada larangan pekerjaan, sekurang-kurangnya sementara. Pada akhirnya, doktor yang hadir memutuskan sama ada cakera herniasi yang ada adalah alasan untuk larangan bekerja.

Ringkasan

Secara keseluruhan, cakera herniasi dapat dirawat dengan cukup walaupun selama mengandung. Terutama dalam bidang fisioterapi terdapat banyak kemungkinan pendekatan terapi yang membantu wanita hamil untuk kembali berdiri dan menyiapkan badan untuk kelahiran yang akan datang dan melegakan dan menguatkan punggung dengan cara yang terbaik. Kaedah terapi mana yang selalu digunakan bergantung pada masalah yang ada, kemajuan kehamilan dan faktor lain.