Latihan melawan sakit lengan | Latihan melawan sakit bahu

Latihan melawan sakit lengan

Latihan melawan lengan kesakitan 1 Rentangkan tangan anda ke hadapan. Ini adalah ketinggian bahu mereka. Sekarang lakukan pergerakan goyang kecil ke kanan dan kiri.

Cuba buat pergerakan sekecil dan secepat mungkin. Badan atas anda tetap stabil dan bahu anda ditarik ke belakang. Latihan melawan lengan kesakitan 2 Anda berdiri di hadapan dinding dan menyokong diri anda dengan kedua telapak tangan di dinding.

Senjata agak jauh. Jari memandang sedikit ke arah satu sama lain. Tekan bahagian atas badan anda ke atas dan hulurkan lengan anda.

Kemudian bengkokkan lengan anda lagi dan biarkan badan anda tenggelam. Sejurus sebelum dinding, naik semula dengan bahagian atas badan anda. Jangan meregangkan lengan ke atas semasa anda menekan bahagian atas badan, tetapi biarkan mereka membengkokkan sedikit (seperti push-up, hanya dalam posisi berdiri).

Latihan melawan lengan kesakitan 3 Ambil sedikit berat di satu tangan (contohnya botol 0.5 liter). Panjangkan kedua lengan ke depan dan arahkan jari ke arah lantai. Bahagian belakang tangan menghala ke atas.

Tarik kedua tangan ke arah bahu dan putar tangan dengan berat. Pada akhir latihan jari menunjuk ke bahu. Kembalikan kedua tangan ke posisi awal. Jadi dengan bahagian belakang tangan anda ke atas.

Ulangi prosedur. Latihan melawan sakit lengan 4 Anda berbaring perut dengan tangan anda direntangkan ke atas. Muka anda memandang ke lantai.

Angkat lengan anda sedikit dan rentangkan satu demi satu. Dengan cara ini anda meregangkan lengan dan badan atas. Latihan melawan sakit lengan 5 Anda sedang duduk di kerusi.

Rentangkan tangan anda ke depan dan lipatkan jari anda ke satu sama lain. Sekarang putar kedua-dua lengan ke satu arah dan tahan regangan. Bahagian belakang lurus dan bahu harus berada di belakang. Kemudian putar ke arah lain dan tahan semula kedudukannya.