Latihan untuk bahagian bawah | Bersenam perut, kaki, bawah, belakang

Latihan untuk bahagian bawah

Latihan 1 Anda berada dalam kedudukan empat kaki dan lengan dan kaki anda selebar pinggul. Punggung anda selari dan anda berhati-hati agar tidak masuk ke dalam firasat. Wajah anda memandang ke lantai dan tidak terangkat semasa latihan.

Sekarang hulurkan lengan ke hadapan dan angkat sebaliknya kaki pada masa yang sama. Ia terbentang dan berada di tahap punggung anda. Kemudian biarkan kedua-duanya tenggelam lagi dan bawa tangan dan lutut bersama-sama di bawah badan anda.

Kedua-duanya tidak menyentuh tanah. Angkat lengan dan kaki naik semula dan ulangi latihan sebanyak 15 kali. Kemudian tukar lengan dan kaki.

Latihan 2 Anda berada dalam kedudukan empat kaki dan lengan dan kaki anda selebar pinggul. Punggung anda selari dan anda berhati-hati agar tidak masuk ke dalam firasat. Wajah anda menghadap lantai dan tidak terangkat semasa latihan.

Sekarang hulurkan kaki anda ke belakang. Apabila kaki naik, perlahan-lahan gerakkan kaki ke sisi dan akhirnya kembali lagi. Kaki kekal pada ketinggian punggung.

Tukar kaki selepas latihan. Latihan 3 Anda berbohong pada anda perut dan lengan anda bersudut ke sisi. Kaki diregangkan.

Mula-mula angkat tangan dan angkat. Kedua-duanya tetap bersudut. Wajah anda memandang ke lantai dan tidak terangkat semasa latihan.

Sementara itu, anda juga mengangkat kaki dan menyimpannya di sana. Kedudukan dipegang selama 15 saat. Lebih banyak latihan boleh didapati dalam artikel:

  • Latihan untuk bahagian bawah
  • Latihan melawan selulit
  • Latihan getaran

Latihan untuk bahagian belakang

Latihan 1 Anda berbohong pada anda perut dan lengan anda bersudut miring, kaki diregangkan. Semasa siku ditarik ke bahagian atas badan dan bahagian atas diangkat, kaki tetap di atas lantai. Pandangan anda terus diarahkan ke lantai.

Latihan 2 Anda berbohong pada anda perut, tangan dan kaki anda diregangkan. Wajah anda kelihatan menunduk di lantai dan tidak diangkat semasa latihan. Sementara itu, hulurkan tangan ke depan dan bawa bersama di atas tangan anda kepala. Kaki anda naik dan tetap terentang di bahagian atas.

Tarik lengan anda dan bawa mereka bersama di lengkungan besar, di belakang punggung anda. Kemudian hulurkan tangan ke hadapan lagi dan ulangi latihan. Latihan 3 Anda berbaring di perut, lengan dan kaki anda diregangkan.

Mula-mula angkat tangan dan angkat. Wajah anda menghadap ke lantai dan tidak akan terangkat semasa latihan. Sementara itu, anda juga mengangkat kaki dan menyimpannya di sana.

Kemudian anda membuat gerakan memotong kecil dengan tangan anda. Maksudnya, lengan naik dan turun dalam gerakan pantas. Kaki tetap tegak.

Latihan 4 Anda berbaring di perut dan lengan dan kaki anda diregangkan. Mula-mula angkat tangan dan angkat. Wajah anda memandang ke lantai dan tidak terangkat semasa latihan.

Sementara itu, anda juga mengangkat kaki anda dan menyimpannya di sana. Kemudian picit tangan anda ke tangan dan hulurkan tangan ke depan satu demi satu. Ini bermakna anda mula bertinju dengan tangan anda.

Kaki tetap tegak. Latihan 5 Pergi ke kedudukan empat kaki dan lengan dan kaki terpisah selebar pinggul. Punggung anda terletak pada satu garis dan anda berhati-hati agar tidak masuk ke dalam firasat.

Panjangkan satu lengan ke sisi dan bengkokkannya. Ia berada di paras bahu. Kemudian tarik lengan bersudut ke arah siling dan bawa ke bawah badan anda, hingga ke perut anda. Balik dengan anda kepala dan bahagian atas badan dan naik lagi dengan lengan ke arah siling. Lebih banyak latihan boleh didapati dalam artikel

  • Latihan melawan sakit belakang
  • Angkat dan bawa mesra
  • Latihan getaran
  • Batang getar fleksibel