Latihan untuk kaki | Bersenam perut, kaki, bawah, belakang

Latihan untuk kaki

Latihan 1 Bersandar pada dinding dan bengkokkan lutut anda sedikit. Kaki anda harus cukup jauh dari dinding agar lutut anda tidak menonjol di atas kaki anda ketika anda menekuk lutut hingga 100 °. Anda boleh memegang posisi duduk di dinding atau meregangkan dan membengkokkan lutut sendi 15 kali.

Latihan 2 Anda berbaring di punggung dan mengangkat kedua kaki. Anda melakukan pergerakan pekeliling yang besar dengan seolah-olah anda menunggang basikal. Laju tidak boleh terlalu cepat.

Latihan 3 Anda berbaring telentang dan meregangkan kedua kaki. Kemudian anda mengangkat mereka. Tanpa melepaskan kaki, tarik dan lepaskan kembali.

Latihan 4 Anda berbaring di sebelah anda dan telah meregangkan kaki anda. Lengan yang mendasari berada di bawah kepala sebagai sokongan. Lengan yang lain menyokong bahagian atas badan dari depan dan bersudut.

Bahagian atas kaki tersebar ke atas dan tetap terbentang. Walaupun ini kaki akan datang, tekan bahagian bawah anda ke hadapan sehingga tidak bergerak ke belakang. Apabila kaki turun lagi, jangan meletakkannya sepenuhnya.

Ulangi latihan sebanyak 15 kali dan kemudian ubah kedudukan kaki / sisi. Latihan 5 Anggap kedudukan dari latihan 4. Namun, anda bukan sahaja mengangkat kaki di atas tetapi kedua-dua kaki.

Kaki tidak pernah menyentuh tanah ketika diturunkan selepas itu. Selepas kira-kira 15 pengulangan, ubah sisi. Latihan 6 Anda berbaring di sebelah anda dan telah meregangkan kaki anda.

Lengan yang mendasari berada di bawah kepala sebagai sokongan. Lengan yang lain menyokong bahagian atas badan dari depan dan bersudut. Kaki atas diangkat sedikit dan tetap terentang.

Semasa kaki ini diangkat, tekan bahagian bawah anda ke hadapan sehingga bahagian bawah tidak bergerak ke belakang. Kemudian tarik kaki ke arah bahagian atas badan anda dan panjangkan lagi. Ulangi penarik dan regangan dari kaki. Kemudian tukar sisi. Anda boleh mendapatkan lebih banyak latihan dalam artikel Latihan untuk sendi lutut