Senaman untuk menurunkan berat badan | Bersenam perut, kaki, bawah, belakang

Latihan untuk menurunkan berat badan

Latihan 1 Duduk di atas lantai dengan tangan anda di bahagian belakang tangan anda kepala. Kaki diregangkan ke bawah. Kemudian condongkan bahagian atas badan anda sedikit ke belakang.

Tarik kaki satu demi satu dan meregangkannya kembali. Kaki tidak diletakkan ke bawah dan badan atas tetap ke atas. Latihan 2 Duduk di atas lantai dan hulurkan kaki ke hadapan.

Lengan bersudut di belakang kepala. Kemudian condongkan bahagian atas badan anda sedikit ke belakang dan angkat kaki yang diregangkan. Kemudian silangkan kaki anda dan lepaskan lagi. Ulangi penyambungan dan penyebaran kaki Latihan 3 Anda berbaring telentang dan lengan bersudut di belakang kepala.

Kemudian tarik satu kaki menuju ke bahagian atas badan. Semasa menarik satu kaki, angkat kepala, lengan dan bahu anda dan satukan lutut dan siku yang bertentangan. Untuk melakukan ini, putar bahagian atas badan anda ke arah yang diketatkan kaki.

Setelah anda melakukan ini, biarkan kaki dan badan atas anda perlahan-lahan tenggelam lagi dan ulangi latihan dengan kaki yang lain. Latihan 4 Anda berbaring di lantai dengan tangan diluruskan ke sisi. Kaki diregangkan dalam apa jua keadaan.

Kemudian angkat kedua kaki yang diregangkan sehingga tidak mungkin lagi. Gerakkan mereka ke satu sisi ke arah lantai tanpa meletakkannya ke bawah. Kemudian arahkan kaki ke sisi lain. Teruskan perlahan sekali lagi dan jangan terlalu cepat. Anda boleh mendapatkan lebih banyak latihan dalam artikel Latihan melawan lemak perut

Latihan untuk menegangkan perut selepas kelahiran

Latihan 1 Anda duduk di atas kerusi dan kaki anda selebar pinggul. Semasa latihan pastikan punggung anda tetap lurus. Untuk melakukan ini, tarik bahu anda ke belakang dan rentangkan bahu anda dada.

Kemudian condongkan pelvis anda ke belakang dan biarkan pada kedudukan itu. Sekali lagi, pastikan bahu anda berada di belakang dan bahu anda dada bergerak ke hadapan. Kemudian tegangkan anda perut.

Ini akan menarik perutnya ke arah tulang belakang. Pelvis tetap condong ke belakang. Kemudian tumpukan perhatian pada lengkungan kostum di bawahnya dada dan cuba menyatukan mereka.

Untuk membantu, anda boleh meletakkan telapak tangan anda ke arah lengkungan kostum dan merasa jika mereka bersatu. Akhirnya, tahan kedudukan di bahu, lengkungan kostum, perut dan pelvis selama kira-kira 15 saat. Latihan 2 Anda berbaring telentang dengan tangan diluruskan atau tangan anda di pelipis anda.

Kaki bersudut. Angkat kepala dan bahu anda dan gerakkan bahagian atas badan anda ke arah paha anda. Anda tidak perlu menaikkan bahagian atas badan anda sepenuhnya.

Ia juga mencukupi untuk mengangkatnya ke hujung bilah bahu anda. Miringkan pelvis anda ke belakang sehingga punggung bawah anda bersentuhan dengan tanah. Kemudian tegangkan anda perut.

Kemudian pegang jawatan. Latihan 3 Anda berbohong dan menyokong diri anda di atas lengan. Kaki diregangkan di atas satu sama lain.

Sekarang angkat pelvis anda ke atas sehingga hanya anda lengan dan kaki di bawahnya menyentuh lantai. Pegang kedudukan ini dan pastikan badan membentuk garis. Bahagian bawah tidak boleh meluncur ke bawah.

Ketegangan perut tambahan. Kemudian tukar sisi selepas kira-kira 10 saat. Sekiranya senaman terlalu sukar untuk anda, ketatkan lutut anda pada posisi permulaan. Apabila anda sampai ke sokongan sisi, beban berada di sendi lutut dan bukan pada kaki (tuas yang dipendekkan).