Latihan di mesin | Stenosis saluran tulang belakang di tulang belakang lumbar - sekolah belakang

Latihan di mesin

Sebagai tambahan kepada latihan yang dijelaskan selama ini, peralatan juga dapat digunakan untuk menguatkan dan menstabilkan otot punggung.

 • Rama-rama Berbalik Latihan ini menguatkan otot tulang belakang toraks dan bilah bahu, ini dapat menyokong postur tegak dan dengan itu dapat membantu dengan aduan yang disebabkan oleh terusan tulang belakang stenosis. Penting untuk melakukan senaman secara terkawal dan bersih.

  Lengan hanya boleh digerakkan sejauh belakang sehingga tangan masih berada dalam bidang penglihatan. Letupan mengekalkan hubungan dengan pad sepanjang masa.

 • Abdominal Press on the Roll Terdapat alat yang direka untuk memudahkan prestasi sit-up untuk melatih otot perut. Ini juga boleh membantu orang lemah otot perut in terusan tulang belakang stenosis untuk memastikan postur yang lebih baik.

  Punggung harus tetap bersentuhan dengan lantai semasa latihan. Tangan hanya boleh diletak longgar di mesin. Ketegangan datang dari perut bukan dari lengan.

 • Pelurus belakang Pelurus belakang adalah alat yang melatih otot meluruskan tulang belakang bawah.

  Pesakit memasuki lanjutan ruang tulang belakang. Ini boleh menjadi tidak selesa sekiranya berlaku terusan tulang belakang stenosis. Tahap pergerakan untuk latihan harus dibincangkan dengan ahli terapi.

  Latihan ini dapat bermanfaat jika dilakukan dengan betul dan tepat. Walau bagaimanapun, penjagaan khas harus dilakukan dengan ekstensor belakang.

 • Mendayung Mendayung adalah latihan yang baik untuk meningkatkan kedudukan tegak BWS dan memperbaiki statik dan dengan itu beban pada tulang belakang lumbar. Penting untuk menjaga postur tegak. Perut mesti tegang semasa latihan dan batang badan mesti stabil. Pergerakannya berasal dari lengan dan bilah bahu, yang menguncup di bahagian belakang semasa latihan, seolah-olah anda ingin memasang sekeping 2 Euro di antara bilah bahu.