Latihan / terapi kaki berongga | Latihan untuk kepincangan kaki

Latihan / terapi kaki kosong

. kaki berlubang hampir bertentangan dengan kaki rata. Lengkungan kaki membujur dinaikkan di sini, menghasilkan bola atau tumit kaki berlubang, yang pertama lebih biasa. Oleh kerana ketegangan yang berat, titik tekanan kemudian terbentuk dan dalam keadaan a kaki berlubang, jagung juga sering terbentuk.

Oleh kerana kaki berongga biasanya disebabkan oleh otot kaki yang lemah atau lumpuh, ini harus diperkuat dengan latihan. Duduk di atas kerusi dan letakkan yang terkena buku lali di lutut anda. Sekarang putar tumit ke luar dengan satu tangan sambil memutar kaki depan ke dalam dengan tangan yang lain, seolah-olah anda meremas tuala.

Lakukan pergerakan dengan tenang selama beberapa minit. Berdiri di atas dua kusyen yang disusun di atas satu sama lain. Sekarang angkat satu kaki dari lantai dan simpan barang anda seimbang.

Tukar kaki selepas 20 saat. Cuba berjalan kaki tanpa alas kaki sekerap mungkin, terutama pada permukaan yang tidak rata, kerana ini secara semula jadi menguatkan otot-otot kaki. Semasa duduk, pasangkan kedua tumit ke tanah.

Cuba merangkak ke depan dan ke belakang dengan mencakar jari kaki ke tanah. Tumit tetap di tanah. Latihan lebih lanjut boleh didapati dalam artikel Fisioterapi untuk kecacatan kaki

  1. Duduk di atas kerusi dan letakkan yang terkena buku lali di lutut anda.

    Sekarang putar tumit ke luar dengan satu tangan, sambil memutar kaki depan ke dalam dengan tangan yang lain, seolah-olah anda ingin mengeluarkan tuala. Lakukan pergerakan dengan tenang selama beberapa minit.

  2. Berdiri di atas dua kusyen yang disusun di atas satu sama lain. Sekarang angkat satu kaki dari lantai dan simpan barang anda seimbang. Tukar kaki selepas 20 saat.
  3. Cuba berjalan kaki tanpa alas kaki sekerap mungkin, terutama pada permukaan yang tidak rata, kerana ini secara semula jadi menguatkan otot-otot kaki.
  4. Semasa duduk, mereka meletakkan kedua tumit ke tanah. Cuba merangkak ke depan dan ke belakang dengan mencakar jari-jari kaki ke tanah. Tumit tetap di tanah.