Latihan yang membantu melawan selulit?

Selulit boleh menjadi estetik dan kesihatan masalah bagi banyak orang. Ia juga dikenali sebagai kulit jeruk kulit dan mempengaruhi lebih banyak wanita berbanding lelaki. Sebabnya adalah kulit dan kulit tisu penghubung struktur.

Pada wanita, ini kurang jelas. The tisu penghubung memisahkan tisu lemak antara satu sama lain oleh gentian. Ini menjadikan tisu lebih anjal selama mengandung dalam wanita.

Sekiranya sel-sel lemak bertambah besar, misalnya melalui pengaruh estrogen, mereka akan memberi tekanan pada kulit. Bentuk deltoid yang biasa muncul di kulit dan kelihatan. Dengan pemampatan pada darah and limfa kapal, gambar selulit dipergiatkan. Kaedah yang harus anda gunakan semasa latihan adalah: 20 pengulangan (atau 20 saat statik) dengan rehat 3 set dan 1 minit antara set. Pilih maksimum 2-3 latihan setiap kumpulan otot dan latih 3-4 kali seminggu.

Faktor-faktor risiko

Faktor risiko untuk selulit melalui perubahan hormon mereka, mengandung. Aktiviti lama atau lama berat badan berlebihan juga dapat menyumbang kepada selulit. Oleh itu, aktiviti yang pelbagai dan banyak latihan adalah penting.

1. bersenamAnda berada dalam keadaan duduk dan meregangkan tangan ke hadapan. Lengan anda berada di paras bahu. Semasa anda melakukan latihan, punggung anda tetap lurus.

Dengan cara ini bahu anda tetap ke belakang dan bahu anda dada dihulurkan ke hadapan. Sekarang anda menunjukkan prestasi yang besar berenang pergerakan dengan tangan anda. Tarik tangan anda dan satukannya kembali.

Pastikan lengan anda berada di paras bahu. Latihan ke-2Anda berada di tempat duduk anda dan hulurkan tangan ke hadapan. Lengan berada di paras bahu.

Punggung anda tetap lurus semasa anda melakukan latihan. Dengan cara ini, bahu tetap di belakang dan dada diregangkan ke hadapan. Tangan mengepal mereka menjadi penumbuk.

Sekarang lakukan pergerakan pekeliling kecil dengan tangan anda. Anda melakukan pergerakan pekeliling dengan cepat dan cuba mengekalkannya sekecil mungkin. Pastikan lengan anda berada di paras bahu.

Latihan ke-3 Anda terletak pada anda perut dan lengan dan kaki anda diregangkan. Mula-mula angkat tangan dan angkat. Wajah anda menghadap ke lantai dan tidak akan terangkat semasa latihan.

Sementara itu, anda juga mengangkat kaki dan menyimpannya di sana. Kemudian anda membuat gerakan memotong kecil dengan tangan anda. Maksudnya, lengan naik dan turun dalam gerakan pantas.

Kaki tetap tegak. Latihan ke-4 Anda berbaring di belakang dan kaki anda dibengkokkan. Kedua-dua lutut terpisah selebar pinggul.

Panjangkan tangan anda ke atas dan letakkan di atas lantai. Kemudian pimpin tangan anda ke busur lebar, ke paha anda dan berjalan ke paras lutut anda. Kemudian gerakkan kembali lengan anda ke arah busur yang luas.

Latihan ke-5 Anda berbaring telentang dan kaki anda dibengkokkan. Kedua-dua lutut bersebelahan. Lengan anda dihulurkan ke sisi.

Bawa lengan anda bersama-sama di busur lebar, di hadapan anda. Mereka masih terbentang. Kedua-dua tangan saling bersentuhan dan kemudian berpisah lagi dalam lengkungan lebar.

Latihan 1Anda duduk di atas lantai dan kaki anda diregangkan ke hadapan. Lengan bersudut di belakang kepala. Kemudian condongkan bahagian atas badan anda sedikit ke belakang dan angkat kaki yang terbentang.

Miringkan kaki anda ke kiri dan kanan dan biarkan mereka saling bersilang semasa anda menyatukannya. Badan atas tetap tegak dan kaki tidak menyentuh lantai. Latihan ke-2Anda duduk di atas lantai dan kaki anda diregangkan ke hadapan.

Lengan bersudut di belakang kepala. Kemudian condongkan bahagian atas badan anda sedikit ke belakang dan angkat kaki yang diregangkan. Kemudian pegang kedudukan ini dan badan dan kaki atas anda tetap tegak.

Latihan ke-3 Berbaring di punggung anda dan silangkan tangan anda di hadapan anda dada. Kaki bersudut dan lutut selebar pinggul. Naikkan anda kepala dan bahu dan pusingkan bahagian atas badan anda ke satu lutut.

Teruskan perlahan semasa mengangkat bahagian atas badan ke atas dan ke bawah. Kemudian ubah sisi dan putar bahagian atas badan anda ke lutut yang lain. Latihan ke-4 Anda berbaring telentang dan lengan anda bersudut di belakang kepala.

Kemudian tarik satu kaki menuju ke bahagian atas badan. Semasa menarik satu kaki ke atas, angkat kepala, lengan dan bahu anda dan bawa bersama lutut dan siku yang bertentangan. Untuk melakukan ini, pusingkan badan atas ke arah kaki anda telah berhenti. Selepas anda melakukan ini, biarkan kaki dan badan atas anda perlahan-lahan tenggelam lagi dan ulangi latihan dengan kaki yang lain.

5. bersenam Anda berada di sisi anda dan menyokong diri anda sendiri lengan. Kaki diregangkan dan kaki atas terletak di atas kaki bawah. Anda menyokong diri anda di kaki bawah.

Tubuh dan kaki tidak menyentuh lantai. Hanya yang lengan dan kaki yang mendasari menyentuh lantai. Pegang kedudukan dan pastikan badan membentuk garis.

Bahagian bawah tidak boleh meluncur ke bawah. Ketegangan perut tambahan. Kemudian tukar sisi.

Anda akan mendapat lebih banyak latihan di halaman Latihan melawan lemak perut. 1 LatihanAnda berada dalam posisi berkaki empat dan lengan dan kaki terpisah selebar pinggul. Punggung anda terletak pada satu garis dan anda berhati-hati agar tidak masuk ke dalam firasat.

Wajah anda memandang ke lantai dan tidak terangkat semasa latihan. Sekarang panjangkan lengan anda ke hadapan dan angkat kaki yang bertentangan pada masa yang sama. Ia terbentang dan berada di tahap punggung anda.

Kemudian biarkan kedua-duanya tenggelam lagi dan bawa tangan dan lutut bersama-sama di bawah badan anda. Kedua-duanya tidak menyentuh tanah. Angkat lengan dan kaki anda lagi dan ulangi latihan.

2 SenamanAnda berada dalam kedudukan empat kaki dan lengan dan kaki anda bersebelahan. Punggung anda terletak pada satu garis dan anda berhati-hati agar tidak masuk ke dalam firasat. Wajah anda menghadap ke lantai dan tidak terangkat semasa latihan.

Sekarang hulurkan kaki anda ke belakang. Apabila kaki naik, ayunkan kaki perlahan-lahan ke sisi dan pusingkannya kembali. Kaki kekal pada ketinggian punggung.

Tukar kaki selepas latihan. Latihan 3 Anda berbohong pada anda perut dan lengan anda bersudut ke sisi. Kaki diregangkan.

Mula-mula angkat tangan dan angkat. Kedua-duanya tetap bersudut. Wajah anda memandang ke lantai dan tidak terangkat semasa latihan.

Sementara itu, anda juga mengangkat kaki dan menyimpannya di sana. Jawatan dipegang. Latihan 4 Anda berbaring di perut dan lengan anda condong ke sisi.

Kaki anda diregangkan. Mula-mula angkat tangan dan angkat. Kedua-dua lengan tetap bersudut.

Wajah anda memandang ke lantai dan tidak terangkat semasa latihan. Sementara itu, anda juga mengangkat kaki dan menyimpannya di sana. Tanpa melepaskan kaki, tarik dan lepaskan kembali.

Anda boleh mendapatkan lebih banyak latihan untuk pantat di halaman Latihan untuk punggung dan Latihan untuk perut, kaki, punggung, punggung. 1 Latihan Pergi ke posisi berkaki empat dan lengan dan kaki terpisah selebar pinggul. Punggung anda terletak pada satu garis dan anda berhati-hati agar tidak masuk ke dalam firasat.

Wajah anda memandang ke lantai dan tidak terangkat semasa latihan. Pada masa yang sama, hulurkan satu lengan ke hadapan dan angkat kaki yang bertentangan. Kaki berada pada tahap punggung anda.

Pegang kedudukan ini. 2 Latihan Berbaring di punggung, letakkan tangan di lantai. Lutut selebar pinggul.

Angkat punggung anda sehingga pelvis dan paha membentuk garis. Pegang kedudukan ini dan biarkan kembali tenggelam setelah kira-kira dua puluh saat. Latihan ke-3 Kami melakukan latihan dari nombor dua dan anda berbaring terlebih dahulu.

Letakkan tangan anda di lantai. Lutut selebar pinggul. Anda mengangkat bahagian bawah anda sehingga pelvis dan paha membentuk garis.

Kemudian hulurkan satu kaki ke luar dan tahan pada ketinggian yang lain paha. Selepas kira-kira dua puluh saat, biarkan kaki dan punggung jatuh kembali dan ubah kaki. Latihan ke-4 Anda berbaring di belakang dan lengan dan kaki anda diregangkan.

Sekarang tarik kaki ke arah bahagian atas badan anda. Setelah anda menarik kaki ke arah anda, luruskan lagi. Sebelum kaki mencapai lantai, tarik kaki anda kembali ke bahagian atas badan anda.

5. senaman Anda melakukan senaman dalam keadaan berdiri. Kaki anda sedikit lebih lebar daripada pinggul. Letakkan tangan anda di pinggul dan lutut.

Pastikan lutut anda tidak melepasi jari kaki dan bahagian bawah anda jauh ke belakang. Jauhkan lutut anda dan jangan bersatu. Badan atas condong ke hadapan.

Di sini punggung tetap lurus dan bahu tetap di belakang. Kemudian naik lagi. Latihan ke-6 Anda berada dalam posisi berdiri dan berjalan dengan satu kaki ke hadapan. Langkah harus sejauh mungkin.

Kemudian mereka berlutut. Satu kaki diangkat dan yang lain dibengkokkan. Pastikan lurus badan atas anda.

Lebih banyak latihan boleh didapati dalam artikel Latihan terhadap beg pelana. Latihan 1 Berbaring di punggung, bengkokkan kedua kaki. Mereka selebar pinggul.

Letakkan satu kaki di atas yang lain dan regangkan kaki di atas. Tanpa meletakkannya, ia tetap bertahan. Apabila anda mempunyai kedudukan, tarik jari kaki ke atas dan kemudian meregangkan kaki ke belakang.

Anda harus memastikan bahawa anda buku lali tidak membuat pergerakan bulat. Ia tetap menarik dan regangan kaki. Pergerakan dilakukan secepat yang anda boleh.

Apabila anda selesai dengan satu kaki, ubah yang lain dan ulangi latihan. Latihan ke-2 Berbaring di punggung, angkat kedua kaki. Anda melakukan pergerakan pekeliling yang besar dengannya.

Seolah-olah anda menunggang basikal, buat kaki anda bulat. Laju tidak boleh terlalu cepat. 3 Latihan Anda berbaring di punggung dan meregangkan kedua kaki.

Kemudian angkat mereka. Tanpa melepaskan kaki, tarik dan lepaskan kembali. Latihan 4 Anda berbaring di sebelah anda dengan kaki diregangkan ke bawah.

Lengan yang mendasari berada di bawah kepala sebagai sokongan atau direntangkan ke atas. Lengan yang lain menyokong badan atas dari depan dan bersudut. Kaki atas diangkat ke atas dan tetap terentang.

Mereka mengangkatnya sejauh kaki mereka dapat dicapai. Semasa kaki ini diangkat, tekan bahagian bawah anda ke hadapan sehingga tidak bergerak ke belakang. Apabila kaki turun lagi, jangan letakkan.

Anda membiarkannya kembali lagi. Ulangi latihan dengan kaki yang lain. Latihan 5 Kami melakukan latihan dari nombor empat sekali lagi dan berada di pihak kami.

Kedudukan lengan adalah sama. Namun, kami tidak hanya mengangkat kaki di atas, tetapi mengambil kedua kaki. Apabila mereka turun lagi, jangan meletakkannya.

Anda membiarkan mereka kembali. Selepas kira-kira dua puluh saat, ubah sisi dan ulangi latihan. Latihan 6 Anda berbaring di sebelah anda dengan kaki diregangkan ke bawah.

Lengan yang mendasari berada di bawah kepala sebagai penyangga atau diregangkan ke atas. Lengan yang lain menyokong bahagian atas badan dari depan dan bersudut. Kaki atas diangkat sedikit dan tetap terentang.

Semasa kaki ini diangkat, tekan bahagian bawah anda ke hadapan sehingga bahagian bawah tidak bergerak ke belakang. Kemudian tarik kaki ke arah bahagian atas badan anda dan regangkan ke belakang. Ulangi penarik dan regangan dari kaki. Kemudian tukar sisi.