Pembakaran lemak melalui teh halia | Menurunkan berat badan melalui pembakaran lemak

Pembakaran lemak melalui teh halia

Teh halia mengandungi gingerol berharga yang menaikkan suhu badan dan merangsang metabolisme. Ini bermakna lebih banyak kalori terbakar. Sekiranya anda mengambil jahe dalam bentuk teh halia, anda secara bersamaan membekalkan badan anda dengan air yang berharga dan membersihkan organisma.

Halia membantu menghilangkan toksin dan bahan berbahaya dengan lebih baik melalui buah pinggang dan merangsang pencernaan. Teh halia juga dikatakan kenyang dan mengurangkan serangan selera makan yang meradang. Teh halia merangsang pembakaran lemak, mencegah serangan selera makan, membersihkan dan menyahtoksin badan dan seterusnya menyebabkan penurunan berat badan.

Asid amino untuk menurunkan berat badan?

L-carnitine adalah asid amino yang mempunyai peranan semula jadi metabolisme lemak dan penting untuk pemecahan lemak. Ini bermakna bahawa L-carnitine meningkatkan metabolisme lemak dan dengan demikian mempercepat proses penurunan berat badan. Oleh itu, L-carnitine sering digunakan sebagai makanan menambah untuk pengurangan berat badan. Asid amino glutamin adalah mustahak untuk memintas simpanan lemak yang disebabkan oleh insulin. Oleh itu, asid amino ini mengatasi simpanan lemak makanan dan membantu mengawal berat badan.

Bolehkah tablet merangsang pembakaran lemak dan jika ya, yang mana?

Terdapat banyak makanan tambahan dalam bentuk tablet yang seharusnya merangsang pembakaran lemak. L-carnitine popular di kalangan atlet. Asid amino L-carnitine memainkan peranan penting dalam metabolisme lemak sel kita dan mendorong pertumbuhan semula otot, terutamanya selepas senaman intensiti tinggi.

Asid amino L-sitrulin juga membawa kepada peningkatan pembakaran lemak. Kopi hijau juga terdapat dalam bentuk kapsul. Bahan aktif klorogenat yang terkandung dalam kapsul ini mengurangkan penyerapan gula ke dalam darah, menurunkan kadar lemak darah dan mencegah serangan rasa lapar.

Kapsul yang mengandungi asid linoleat konjugasi, asid lemak tak jenuh ganda, mendorong penurunan berat badan dengan mengurangkan jumlah lemak yang disimpan setelah makan dan mempercepat lemak membakar. Akan tetapi, perlu diperhatikan bahawa kajian yang dilakukan sangat sedikit dan terbukti secara eksperimen mengenai asid linoleat dan kesannya pada organisma manusia. Jadi ada beberapa cara untuk mengambil makanan tambahan untuk lemak membakar, tetapi ini hanya dapat merangsang metabolisme lemak dengan berkesan jika anda makan yang rendah kalori diet dan bersenam sekerap mungkin.

Bolehkah saya minum alkohol jika saya mahu membakar lemak?

Badan menyerap empat kalori per gram protein dan karbohidrat dan sembilan kalori setiap gram lemak. Alkohol, yang bertindak sebagai racun sel, mempunyai tujuh kalori setiap gram. Walau bagaimanapun, alkohol diproses di saluran penghadaman berbeza dengan nutrien biasa.

Tubuh berusaha menyingkirkan racun sel secepat mungkin dan menukar alkohol menjadi asetat. Semasa proses ini, pencernaan enzim dihambat dan keseluruhan proses pencernaan diperlahankan. The membakar lemak berkurang dan semasa detoksifikasi alkohol, lemak semakin banyak dimasukkan ke dalam sel-sel lemak. Ini bermaksud bahawa jika anda ingin menurunkan berat badan dan membakar lemak, anda tidak boleh minum alkohol, kerana pencernaan makanan lain lebih perlahan dan lemak cenderung masuk ke dalam sel-sel lemak.