Latihan Feldenkrais melawan migrain | Latihan melawan migrain - Itu membantu!

Latihan Feldenkrais melawan migrain

Istilah Feldenkrais menggambarkan sistem yang meningkatkan kesedaran mengenai urutan pergerakan dan membolehkan mereka yang terkena mengenali dan memperbaiki urutan pergerakan yang tidak baik. Oleh itu, ia memberikan pengetahuan mengenai pergerakan yang bertujuan untuk membolehkan pergerakan mudah dan mencegah keadaan ketegangan. Berbohong pada anda perut dan bengkokkan kaki anda pada sudut 90 °.

Sekarang perlahan-lahan gerakkan kaki bawah ke sisi kanan sambil memusingkan kaki anda kepala ke kiri. Perlahan-lahan kembali ke posisi awal dan ulangi latihan di sisi lain. Duduk terus di lantai.

Hak kaki bersudut di depan badan seperti pada kedudukan bersila, sementara kaki kiri menunjuk ke belakang. Sekarang giliran anda kepala dan bahagian atas badan ke kanan. Angkat kiri kaki dan bawa keluar dari pelvis ke sebelah kanan.

Sekarang gabungkan latihan 1 dan 2 dengan memusingkan kaki bawah sehingga anda mencapai posisi duduk latihan 2 dan teruskan dari sana sehingga anda berbaring di lantai dengan posisi terdedah lagi.

  1. Berbohong pada anda perut dan bengkokkan kaki anda pada sudut 90 °. Sekarang perlahan-lahan gerakkan kaki bawah ke sisi kanan sambil memusingkan kaki anda kepala ke kiri.

    Perlahan-lahan kembali ke posisi awal dan ulangi latihan di sisi lain.

  2. Duduk tegak di atas lantai. Yang betul kaki bersudut di depan badan, seperti pada kedudukan bersila, sementara kaki kiri menunjuk ke belakang. Sekarang pusingkan kepala dan badan atas ke kanan. Angkat kaki kiri dan bawa keluar dari pelvis ke sebelah kanan.
  3. Sekarang gabungkan latihan 1 dan 2 dengan memusingkan kaki bawah sehingga anda mencapai posisi duduk latihan 2 dan teruskan dari sana sehingga anda berbaring di lantai dengan posisi terdedah lagi.

Fisioterapi melawan migrain

Fisioterapi memainkan peranan penting dalam migrain rawatan. Rawatan itu membawa hasil yang baik pada kes-kes akut dan juga pencegahan dan dengan itu memberikan kebaikan menambah untuk terapi ubat. Fisioterapi merangkumi di atas segalanya: fisioterapi dengan pelbagai latihan untuk dipromosikan darah peredaran darah, untuk mengurangkan ketegangan dan menguatkan otot.

Anda boleh mendapatkan latihan yang berkesan untuk ini di bawah: Fisioterapi - Latihan untuk tulang belakang serviks Panaskan aplikasi seperti hot roll, fango pack dan lampu merah untuk dipromosikan darah peredaran dan kelonggaran Terapi manual, yang secara khusus dapat melepaskan ketegangan dan memperbaiki kepincangan melalui pelbagai urut dan teknik cengkaman. Saliran limfatik untuk membuang produk metabolik berbahaya dan menenangkan sistem saraf Menjaga a migrain buku harian untuk memantau kejayaan terapi dan menganalisis corak migrain Secara umum, diagnosis individu dibuat untuk setiap pesakit, diikuti dengan rancangan rawatan untuk dapat membantu setiap pesakit dengan cara yang terbaik dan, idealnya, untuk menjadikan hidup lebih mudah dan mengurangkan jumlah serangan migrain walaupun setelah berjaya menyelesaikan terapi.

  • Fisioterapi dengan pelbagai latihan untuk melancarkan peredaran, mengurangkan ketegangan dan menguatkan otot. Anda boleh mendapatkan latihan yang berkesan untuk ini di bawah: Fisioterapi - latihan untuk tulang belakang serviks
  • Aplikasi haba seperti hot roll, fango pack dan lampu merah untuk melancarkan peredaran darah dan kelonggaran
  • Terapi manual yang menggunakan pelbagai urut dan teknik cengkaman untuk secara khusus melepaskan ketegangan dan membetulkan kepincangan.
  • Saliran limfa untuk membuang produk metabolik berbahaya dan menenangkan sistem saraf
  • Menjaga a migrain buku harian untuk memantau kejayaan terapi dan menganalisis corak migrain.