Ladang Mustard: Aplikasi, Rawatan, Manfaat Kesihatan

Bidang mustard adalah tanaman sawi liar. Ia digunakan dalam Memasak dan juga tradisional perubatan herba. Akhir sekali, bunga Bach Mustard diekstrak daripadanya.

Kejadian dan penanaman sawi sawah.

Bidang mustard adalah tanaman sawi liar. Ia digunakan dalam Memasak dan juga tradisional perubatan herba. Ladang sawi adalah tanaman salib yang sudah dikenal sebagai ramuan (un) pada Zaman Gangsa. Tumbuhan herba itu tahunan, mencapai ketinggian dua puluh hingga enam puluh sentimeter. Batangnya berbulu, dan daunnya yang tangkai dan berpotongan besar boleh berkembang panjang hingga dua puluh sentimeter. Ciri tumbuhan salib adalah kelopak empat, sulfur-kembang kuning, yang sepalnya menonjol secara mendatar. Bunga itu mempunyai enam benang sari, dua di antaranya berada di luar dan empat di bahagian dalam. Ladang sawi mempunyai masa berbunga yang panjang, yang berlangsung dari Mei hingga Oktober. Sebagai buah, ia menghasilkan buah yang mengandungi lapan hingga tiga belas biji hitam. Sebagai arkeofit yang disebut, mustard liar diperkenalkan dari Mediterranean ke bahagian utara Eropah oleh pertanian sebelum 1492, ketika Christopher Columbus sampai ke Amerika, di mana ia berkembang biak secara bebas dan tanpa bantuan luar. Hari ini, sawi ladang terdapat di semua iklim sederhana di seluruh dunia. Oleh kerana mustard liar lebih suka tanah yang kaya dengan nutrien dan asas, ini biasa terjadi di kawasan padang rumput dan ladang, di tepi jalan raya dan bahkan di kawasan runtuhan. Ia sering berlaku pada kumpulan tanaman yang besar.

Kesan dan aplikasi

Dikenal sebagai mustard liar, sawi ladang secara tradisinya sangat popular di dapur. Di sini, benihnya ditambahkan pada biji sawi putih, atau daunnya yang dicincang halus berfungsi sebagai bumbu. Kuntum bunga sawi juga boleh dimakan - ia disediakan seperti brokoli. Malah bahagian herba di ladang mustard boleh dimakan setelah sekian lama Memasak masa dan boleh dijadikan sayur. Walau bagaimanapun, di atas semua, daun muda ramuan membuat sayur liar yang enak. Mereka juga menyempurnakan salad atau quark herba. Tetapi sila berhati-hati! Seperti mustard sebenar, daun mustard ladang terasa pedas, oleh sebab itu tidak sesuai sebagai ramuan utama salad, tetapi sebagai tambahan pedas. Biji sawi boleh digunakan untuk berkembang pucuk halus yang boleh dimakan segar. Minyak sawi yang terkandung pada umumnya merangsang dan dengan itu dapat mengatasi kelemahan metabolik, masalah pencernaan or hilang selera makan. Kajian terbaru membuktikan bahawa minyak sawi mempunyai kesan antibakteria dan kuman umum. Atas sebab ini, ia juga boleh digunakan untuk pengawetan makanan secara semula jadi. Perubatan ayurveda menggunakan peredaran-mempromosikan sifat minyak sawi: Di ​​sini digunakan untuk kulit merawat dan popular untuk urut. Dalam kosmetik, minyak sawi digunakan sebagai asas untuk sebilangan sabun. Dalam bentuk elixir di mana bunga dan batu permata bertemu, seperti dalam kombinasi "mustard ladang dan Vesuvian", mustard ladang membantu dalam naturopati untuk menetapkan batas dan mengatakan tidak. Selain itu, ia juga digunakan sebagai agen penyembuhan semula jadi. Oleh kerana Ackersenf bermaksud kejelasan dan mencari makna, ia juga membantu untuk mengenali kapan had seseorang telah dicapai dan kapan masuk akal untuk membagi kekuatan seseorang sendiri. Oleh itu, ia harus menggantikan slogan ketekunan tanpa henti dan menetapkan dorongan hidup yang positif dan kuat.

Kepentingan untuk kesihatan, rawatan dan pencegahan.

Sebagai tanaman mustard liar, mustard ladang dianggap sebagai rumput liar di ladang, tetapi juga dapat digunakan sebagai ramuan perubatan. Contohnya, biji sawi hancur dapat digunakan untuk membuat tapal yang merangsang darah peredaran. Untuk mengatasi kerengsaan kulit, krim berlemak harus digunakan sebelum menggunakan pes mustard. Biji sawi yang dihancurkan juga dikenali dalam naturopati sebagai kulit-menghirup sawi plaster. Ini digunakan untuk meringankan keluhan tetap dari sistem lokomotor, seperti aduan reumatik, ketegangan atau sakit pinggang. Tompok ini juga dapat membantu sakit tekak dan bronkitis. Secara umum, bagaimanapun, penggunaan mustard plaster tidak disyorkan untuk keradangan akut, kerana ini sudah menghasilkan terlalu banyak haba. Prinsipnya ialah plaster sawi sesuai untuk penyakit yang panasnya menenangkan. Ladang sawi juga digunakan di Terapi bunga Bach.Di sini dikenali sebagai "Mustard" dan seharusnya menyokong pencarian makna dan membantu melawan melankolis. Orang yang terjejas tidak lagi melihat akal, seluruh dunia kelihatan hitam bagi mereka. Melankolis yang mendalam telah menimpa mereka dari satu saat ke saat yang lain, tanpa sebab yang jelas. Oleh itu, orang yang terjejas sering tidak memahami mengapa mereka tiba-tiba merasa sedih. Keadaan Mustard sering kali berkaitan dengan perkembangan dalaman, ia mendahului langkah pengembangan seterusnya. Walau bagaimanapun, ciri paling mustahak di negeri Mustard adalah bahawa orang yang terjejas tidak dapat menjelaskan alasan kemurungannya. Gejala keadaan Mustard yang tersekat adalah serupa dengan endogen kemurungan, tetapi juga boleh mempengaruhi orang yang tidak menderita keadaan depresi klinikal. Sekiranya terdapat keraguan mengenai hal ini, pakar harus berunding, sebagai rawatan endogen sebenar kemurungan kepunyaan tangannya. Pesakit yang telah mengatasi keadaan Mustard yang negatif dan tersekat, menurut Teori Bunga Bach, mencapai keadaan Mustard yang berubah secara positif. Ini dicirikan oleh keceriaan yang cerah, yang tidak hilang walaupun dalam fasa kehidupan yang sukar. Berkat kejelasan dalaman yang baru diperoleh, mereka yang terjejas kini dapat mengekalkan suasana hati mereka yang cerah walaupun dalam situasi yang bermasalah. Mustard dapat menyokong proses ini. Bunga Bach juga digunakan sebagai ubat lembut untuk nifas kemurungan, ketika ibu yang baru tidak dapat membahagiakan bayinya yang baru lahir setelah dilahirkan dan oleh itu dilanda perasaan bersalah.