Dari doktor mana saya boleh mendapat pas alergi? | Pasport alahan

Dari doktor mana saya boleh mendapat pas alergi?

Secara teori, mana-mana doktor boleh mengeluarkan pasport alahan. Dalam praktiknya, pakar alergi adalah doktor yang mengeluarkan pasport alergi kerana biasanya mereka juga mendiagnosis alergi. Tetapi juga pakar dermatologi atau hospital boleh mengeluarkan pas alergi.

Bolehkah saya memesannya dalam talian?

Surat alahan kosong boleh dimuat turun dalam talian dan kemudian dicetak. Terdapat juga laman web di mana pesakit boleh mengisi pasport alahan dirinya. Ini kemudian dihantar melalui pos.

Bergantung pada laman web, ini mungkin menanggung kos. Khusus untuk pasport alergi berbilang bahasa, kos tambahan akan dikenakan dalam talian. Dianjurkan agar Allergy Pass yang telah dilengkapkan sendiri disemak oleh doktor yang merawat sebelum pengiriman / percetakan terakhir supaya tidak ada kesilapan dan kekurangan maklumat penting dapat dielakkan.

Apa itu Pas Alergi Antarabangsa?

Tahun Antarabangsa pasport alahan tidak hanya diisi dalam bahasa Jerman tetapi juga dalam satu atau lebih bahasa lain. Bagi pesakit yang melancong ke luar negara, perlu memastikan bahawa dalam keadaan kecemasan juga jelas dari alergi mana yang dihidapi oleh pesakit. Ini boleh menentukan, misalnya, jika pesakit mengalami serangan alergi akut atau jika dia harus dirawat di hospital dan mempunyai alahan ubat yang berkaitan.

Bagaimana saya dapat memastikan bahawa alahan saya dijumpai dalam keadaan kecemasan?

Untuk memastikan bahawa pasport alergi ditemui dalam keadaan kecemasan, orang yang berkenaan harus selalu membawanya bersama. Sebaiknya simpan di dompet atau kerajang lutsinar yang disimpan di tempat yang sama dengan dompet anda. Saudara-mara harus diberitahu di mana untuk mencari Pas Alergi dalam keadaan kecemasan sehingga mereka dapat menyediakannya kepada doktor yang merawat kes akut tersebut.

Pasport alahan yang terbaring di rumah sementara pesakit dengan alergi racun serangga disengat oleh tawon semasa perjalanan adalah risiko yang tidak boleh ditanggung oleh mereka yang terkena. Dalam keadaan terburuk, pesakit mungkin dalam perjalanan sendirian dan tidak sedarkan diri ketika perkhidmatan penyelamat tiba, sehingga mereka tidak dapat memberikan maklumat mengenai alergi mereka. Dalam situasi seperti itu, pasport alergi boleh menyelamatkan nyawa.