Langkah selanjutnya | Fisioterapi untuk sakit dada

Langkah-langkah selanjutnya

Sebagai langkah selanjutnya untuk merawat sakit dada, Pelbagai electrotherapy sistem sesuai. Bergantung pada bentuk semasa yang dipilih dan tanaman boleh dengan electrotherapy berhati-hati di sini namun dengan jantung masalah yang diperlukan. Sistem pita boleh digunakan di kesakitan menunjuk dan melonggarkan rantai otot. Balut, sejuk dan aromaterapi boleh dipilih sebagai tambahan kepada terapi pernafasan.

  • Kesakitan dapat melegakan
  • Saraf (selepas terjebak) diaktifkan
  • Otot dilonggarkan
  • Peredaran darah dilancarkan

Sakit dada kiri

Dalam kes sakit dada di sebelah kiri, perhatian khusus adalah penting, kerana dalam kes ini jantung penyakit atau a serangan jantung yang berlaku boleh menjadi alasan. Heart kesakitan biasanya terletak betul-betul di belakang sternum atau di sebelah kiri dada. Mereka sering memancar ke bahagian atas perut, leher, belakang, lengan kiri dan bahu kiri.

. kesakitan a serangan jantung digambarkan oleh mereka yang terjejas sebagai penindas, menindas, menyempitkan dan mengancam. Gejala lebih lanjut biasanya: serupa sakit dada (angina pectoris) juga berlaku apabila arteri koronari (arteri koronari) dikalsifikasi. Keradangan pada perikardium (perikarditis) juga mencetuskan sisi kiri, menikam dada sakit.

Walau bagaimanapun, ini memancar kurang kuat daripada pada a serangan jantung. Sekiranya keradangan otot jantung (miokarditisatau kerosakan pada injap jantung, dada sakit juga dilokalisasi di sebelah kiri. Sekiranya jantung memang menjadi pencetus kepada aduan, gejala selanjutnya seperti penurunan darah tekanan, peningkatan dalam tekanan darah dan penyelewengan dalam kadar nadi biasanya didiagnosis. Sekiranya disyaki serangan jantung, panggilan kecemasan 112 mesti segera dihubungi.

  • Wabak kimpalan
  • Sesak nafas
  • Loya
  • Pallor

Sakit payudara semasa mengandung

Sakit payudara semasa mengandung berlaku terutamanya pada bulan-bulan pertama dan boleh dikaitkan dengan hormon. Semasa mengandung, tahap hormon dalam badan meningkat dengan mendadak, yang tidak biasa dan baru, terutama pada tempoh pertama. Di samping itu, payudara mula tumbuh dengan perlahan untuk bersiap untuk menyusui bayi.

Proses ini menjadikannya sangat sensitif dan menyakitkan. Biasanya kedua-dua belah kaki terjejas. Prosesnya bersifat fisiologi, normal dan malangnya hanya dapat ditunggu.

Selepas bulan-bulan pertama, badan perlahan-lahan terbiasa dengan keadaan baru dan rasa sakit akan berkurang. Terdapat coli khas yang lebih lembut dan lebih lembut menyokong dan oleh itu lebih selesa untuk dipakai oleh wanita hamil. Anda boleh mendapatkan maklumat lengkap mengenai topik ini dalam artikel: “Sakit payudara semasa mengandung".