Rok gris | Menurunkan berat badan pada perut

Rok gris

Apron lemak adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan hasil kehilangan lemak yang melampau di perut, yang merupakan beban bagi banyak orang: Kulit, yang sebelumnya meregang kerana parah berat badan berlebihan, sama sekali tidak atau surut sama sekali dan kekal sebagai apron kulit yang tidak perlu. Yang sebelum ini berat badan berlebihan orang telah mencapai kejayaan besar di kehilangan berat badan, tetapi masih merasa tidak selesa di badan mereka dan dibebani oleh yang tidak menyenangkan memori. Sebilangan besar, apron lemak bergantung pada susunan genetik individu.

Sebilangan orang menderita lebih miskin tisu penghubung yang hampir atau tidak sama sekali kemunduran. Di samping itu, ciri apron lemak sangat bergantung pada berat awal, berat badan yang hilang dan usia orang yang berkenaan. Terdapat, bagaimanapun, langkah-langkah untuk mengurangkan tahap.

Ini termasuk pengurangan perlahan, yang memungkinkan kulit merosot. Gaya hidup sihat, seperti seimbang diet dan bersenam, juga menyokong badan. Latihan perut yang disasarkan dapat menguatkan pusat badan. Sekiranya tidak ada tindakan yang membuahkan hasil dan orang yang terkena menderita sakit perut yang kendur, campur tangan pembedahan mungkin merupakan langkah terakhir. Ia mungkin untuk kesihatan syarikat insurans untuk menampung kos.

Bagaimana saya boleh mengetatkan kulit di perut saya jika saya telah menurunkan berat badan?

Terutama setelah penurunan berat badan yang besar dalam jangka masa yang singkat, banyak orang mungkin mempunyai kulit berlebihan perut. Pada usia muda, kulit masih lebih fleksibel dan surut dengan penurunan berat badan. Nanti, atau kerana miskin tisu penghubung atas sebab genetik, apron lemak dapat kekal setelah penurunan berat badan.

Penurunan berat badan yang terkawal dalam jangka masa yang panjang sekurang-kurangnya dapat mengurangkannya. Terdapat juga salap dan krim yang dapat mengukuhkan tisu penghubung. Sukan dan senaman perut juga boleh menyebabkan peningkatan.

Sekiranya lemak apron melampau, selalunya hanya prosedur pembedahan di mana kulit yang diregangkan dikeluarkan dapat membantu. Ini dilakukan oleh pakar bedah plastik dan sebahagiannya dapat dilindungi oleh kesihatan insurans.