Tempoh kesan sampingan citalopram | Kesan sampingan Citalopram

Tempoh kesan sampingan citalopram Tempoh kesan sampingan yang disebabkan oleh pengambilan citalopram mungkin berbeza. Di satu pihak, selalunya bergantung pada dos yang diambil dan sifat gejala. Sebaliknya terdapat juga perbezaan dari pesakit ke pesakit. Salah satu kesan sampingan yang paling biasa adalah… Tempoh kesan sampingan citalopram | Kesan sampingan Citalopram

Citalopram dan alkohol - adakah itu serasi?

Pengenalan Citalopram dan alkohol mempunyai interaksi yang agak sedikit berbanding dengan ubat antidepresan yang lain. Walau bagaimanapun, kemungkinan kesan sampingan harus diberi perhatian serius. Citalopram adalah ubat yang digunakan dalam rawatan gangguan kemurungan. Ia adalah salah satu ubat psikotropik yang paling kerap diresepkan. Kesannya berdasarkan pada penghambatan pengambilan serotonin selektifnya… Citalopram dan alkohol - adakah itu serasi?

Mungkinkah ini berbahaya? | Citalopram dan alkohol - adakah itu serasi?

Mungkinkah ini berbahaya? Gabungan citalopram dan alkohol boleh membawa akibat yang berbahaya dalam kes yang jarang berlaku. Ini bergantung terutamanya pada dos dan juga fungsi hati individu. Berbanding dengan ubat antidepresan lain seperti antidepresan trisiklik atau perencat monoamine oksidase, kebarangkalian kesan sampingan berbahaya adalah rendah. Anda ... Mungkinkah ini berbahaya? | Citalopram dan alkohol - adakah itu serasi?