Mengesan aritmia jantung

Maklumat umum Sama ada dan bagaimana gangguan irama jantung dirasakan sangat berbeza dari satu individu ke individu yang lain. Sebilangan orang menganggap disritmia jantung sebagai sesuatu yang sangat menakutkan dan berbahaya. Terutama aritmia jantung kadang-kadang atau bahkan aritmia jantung ringan sering tidak disedari. Dalam kes ini, rawatan biasanya tidak diperlukan. Aduan yang diluahkan oleh orang yang terlibat dapat membantu… Mengesan aritmia jantung

Tachycardia (degupan jantung cepat)

Tachycardia, tachycardia, paroxymal supraventricular tachycardia, tachycardia reentry node AV, degupan jantung cepat yang tidak normal, sindrom Wolff-Parkinson-White (WPW). Istilah ini menggambarkan keseluruhan kumpulan aritmia jantung yang berbeza. Apa yang mereka miliki adalah denyutan cepat yang tidak betul lebih daripada 100 denyut seminit dan asal-usul aritmia di atas ventrikel. Kebanyakan pesakit yang lebih muda adalah… Tachycardia (degupan jantung cepat)

Simptom: Mual | Tachycardia (degupan jantung cepat)

Gejala: Mual Mual sering menjadi kesan sampingan dari takikardia lulus jinak, yang tidak berbahaya. Mual juga sering dikaitkan dengan takikardia akibat serangan panik. Malangnya, loya dan takikardia juga boleh berlaku sebagai gejala serangan jantung yang tidak biasa. Terutama serangan jantung pada wanita sering tidak berlaku ... Simptom: Mual | Tachycardia (degupan jantung cepat)

Gejala: Berpeluh | Tachycardia (degupan jantung cepat)

Gejala: Berpeluh Dalam kes jantung berdebar secara psikologi, berpeluh sering terjadi, yang menunjukkan ketegangan dan kegembiraan psikologi yang sangat kuat. Ini semua boleh menjadi gejala kegelisahan, kegembiraan yang kuat atau serangan panik, misalnya. Berpeluh juga boleh berlaku dengan takikardia penyebab lain. Mereka juga merupakan tanda bahawa tubuh berada di… Gejala: Berpeluh | Tachycardia (degupan jantung cepat)

Takikardia semasa mengandung | Tachycardia (degupan jantung cepat)

Tachycardia semasa mengandung Semasa mengandung badan wanita hamil terdedah kepada tekanan yang luar biasa. Sistem kardiovaskularnya mesti tiba-tiba membekalkan dua badan. Ini sering disertai dengan perubahan yang ketara, sehingga banyak wanita hamil mengadu berdebar-debar dan peningkatan kadar nadi. Ini sering disebabkan oleh fakta bahawa jantung harus… Takikardia semasa mengandung | Tachycardia (degupan jantung cepat)

Sebab: Kelenjar tiroid | Tachycardia (degupan jantung yang cepat)

Sebab: Kelenjar tiroid Tugas kelenjar tiroid adalah penghasilan iodin yang mengandungi hormon tiroid triiodothyronine (T3) dan tiroksin (T4). Ini merangsang metabolisme tenaga di hampir semua sel tubuh manusia. Di jantung, kelenjar tiroid bertindak pada kadar degupan jantung dan juga kekuatan dan prestasi ... Sebab: Kelenjar tiroid | Tachycardia (degupan jantung yang cepat)

Terapi | Tachycardia (degupan jantung yang cepat)

Terapi Pada pesakit dengan peredaran yang stabil, usaha dapat dilakukan untuk menghentikan kejang dengan merendam wajah dengan air sejuk atau dengan usaha menekan Valsalva (menghirup dalam-dalam dan kemudian menekan dengan mulut tertutup). Sekiranya sawan tidak dapat dihentikan, terapi ubat mesti dimulakan. Ubat pilihan di sini adalah… Terapi | Tachycardia (degupan jantung yang cepat)

Masalah jantung - Adakah extrasystoles berbahaya?

Pendahuluan Ramai orang tahu perasaan hati yang tersekat. Biasanya jantung berdegup dengan kerap dan hampir tidak disedari. Atau anda dapat merasakan degupan jantung yang kuat semasa latihan fizikal atau kegembiraan. Kadang-kadang seseorang menyedari ketidakteraturan degupan jantung. Kekalahan jantung ini disebabkan oleh apa yang disebut extrasystoles. Betapa bahaya itu? Dalam kebanyakan kes, … Masalah jantung - Adakah extrasystoles berbahaya?

Gejala | Masalah jantung - Adakah extrasystoles berbahaya?

Gejala Kekalahan jantung biasanya terasa dengan degupan jantung tunggal yang lebih kuat, kadang-kadang degupan jantung ini terasa menyakitkan. Ini juga dapat dilihat oleh perasaan berhenti sejenak, seolah-olah jantung berhenti berdegup. Gejala ini dapat berulang selama beberapa minit dan kemudian berhenti sendiri. Kadang-kadang ia berlangsung selama… Gejala | Masalah jantung - Adakah extrasystoles berbahaya?

Terapi | Masalah jantung - Adakah extrasystoles berbahaya?

Terapi Terdapat pelbagai kemungkinan untuk terapi penyakit jantung. Sekiranya terdapat penyakit yang mendasari, usaha harus dilakukan untuk menghilangkan penyebabnya atau memperbaiki keadaan sehingga gagap jantung hilang pada tahap terbaik. Dengan menyesuaikan irama jantung dengan ubat-ubatan, frekuensi teratur dapat dipastikan, yang harus mencegah… Terapi | Masalah jantung - Adakah extrasystoles berbahaya?

Bilakah degupan jantung berbahaya semasa mengandung? | Masalah jantung - Adakah extrasystoles berbahaya?

Bilakah degupan jantung berbahaya semasa mengandung? Semasa mengandung, banyak perubahan berlaku dalam tubuh ibu sehingga tubuh dapat menyesuaikan diri dengan keperluan baru. Contohnya, jumlah darah ibu meningkat untuk memberi anak sebaik mungkin penjagaan. Akibatnya, kadar nadi meningkat dan jantung… Bilakah degupan jantung berbahaya semasa mengandung? | Masalah jantung - Adakah extrasystoles berbahaya?