Sakit di jari manis

Sakit di jari manis boleh menunjukkan banyak masalah yang tidak berbahaya atau serius. Jari ditekankan sepanjang pergerakan kecil dalam kehidupan seharian. Sekiranya jari sakit, setiap pergerakan tiba-tiba menjadi penyeksaan. Rasa sakit boleh kelihatan membosankan dan berdenyut atau tajam dan menembak dengan setiap pergerakan. Kesakitan yang sangat kuat atau kesakitan pendam ... Sakit di jari manis

Sakit pada bola ibu jari

Pendahuluan Dalam bola ibu jari ada beberapa otot bola ibu jari pendek, yang tidak dapat menghasilkan banyak kekuatan, tetapi diperlukan untuk banyak gerakan menggerakkan ibu jari sama sekali. Selain otot-otot ini, bola ibu jari juga mengandungi sendi pelana ibu jari yang penting, yang penting untuk banyak pergerakan… Sakit pada bola ibu jari

Doktor mana yang akan merawat ini? | Sakit di tapak tangan - Apa yang saya ada?

Doktor mana yang akan merawat ini? Sekiranya anda mengalami sakit di telapak tangan, anda boleh berjumpa dengan pakar ortopedik terlebih dahulu. Pakar bedah ortopedik biasanya akan membuat sinar-X tangan bekerjasama dengan ahli radiologi. Selalunya pengimejan lebih jauh dengan MRI atau CT diperlukan. Dulu penyebab aduan… Doktor mana yang akan merawat ini? | Sakit di tapak tangan - Apa yang saya ada?

Tempoh / Ramalan | Sakit di tapak tangan - Apa yang saya ada?

Tempoh / Ramalan Tempoh kesakitan pada bola tangan boleh sangat berbeza bergantung kepada penyebabnya. Dalam kes kejadian traumatik seperti patah tulang, rasa sakit biasanya sembuh setelah beberapa minggu tidak bergerak. Kesakitan kronik yang disebabkan oleh rematik atau sindrom karpal terowong, misalnya, dapat bertahan lebih lama. Penyakit lurus… Tempoh / Ramalan | Sakit di tapak tangan - Apa yang saya ada?

Sakit di tapak tangan - Apa yang saya ada?

Pengenalan Telapak tangan yang menyakitkan boleh dikaitkan dengan pelbagai sebab. Selalunya aduan tersebut disebabkan oleh sebab-sebab yang tidak berbahaya, seperti beban otot tangan yang berlebihan dengan berulang kali melakukan pergerakan yang sama (menulis, sukan tertentu, dll.). Walau bagaimanapun, penyakit juga boleh menyebabkan rasa sakit di telapak tangan. Kemungkinan penyebab aduan disenaraikan… Sakit di tapak tangan - Apa yang saya ada?