Cakera tergelincir BWS - Apakah simptomnya?

Pendahuluan Cakera herniasi boleh menyebabkan gejala yang berbeza, bergantung pada lokasinya dan sejauh mana kerosakan saraf. Cakera hernia tulang belakang toraks (BWS) jarang berlaku, tetapi biasanya disertai dengan gejala khas. Ciri-ciri sakit dada dan rasa sakit yang memancar dari kawasan leher ke lengan boleh menjadi tanda-tanda herniated… Cakera tergelincir BWS - Apakah simptomnya?

Kesukaran bernafas sekiranya tergelincir cakera BWS | Cakera tergelincir BWS - Apakah simptomnya?

Kesukaran bernafas sekiranya tergelincir cakera BWS Breathlessness boleh berlaku sebagai gejala cakera herniasi tulang belakang toraks. Sekiranya sesak nafas berlaku, sebab-sebab lain mesti dipertimbangkan terlebih dahulu. Sekiranya penyakit yang mengancam nyawa seperti serangan jantung atau embolisme paru dapat dikesampingkan, dan jika cakera herniated ... Kesukaran bernafas sekiranya tergelincir cakera BWS | Cakera tergelincir BWS - Apakah simptomnya?

Ringkasan | Cakera tergelincir BWS - Apakah simptomnya?

Ringkasan Gejala yang timbul dalam konteks cakera tergelincir BWS berlipat ganda. Mungkin ada rasa sakit serta gangguan kepekaan dan fungsi motor. Khususnya, sensasi dan kelumpuhan kumpulan otot tertentu adalah perkara biasa. Kesakitan dapat dirasakan di bahagian belakang dan juga di dada dan biasanya… Ringkasan | Cakera tergelincir BWS - Apakah simptomnya?