Dengan gejala manakah hernia diafragma dapat dikenali?

Pengenalan Hernia diafragmatik boleh dibahagikan kepada bentuk kongenital dan diperolehi. Walaupun hernia diafragmatik yang diperoleh tidak menunjukkan gejala drastik atau bahkan tidak disedari, hernia diafragma kongenital pada bayi adalah gambaran klinikal yang serius yang menjadi jelas sejurus selepas kelahiran. Gejala apa yang menunjukkan hernia diafragma? Simptom yang paling biasa… Dengan gejala manakah hernia diafragma dapat dikenali?

Adakah terdapat juga hernia diafragmatik yang tidak menyebabkan gejala? | Dengan gejala mana hernia diafragma dapat dikenali?

Adakah terdapat juga hernia diafragmatik yang tidak menyebabkan gejala? Bentuk hernia diafragmatik yang paling biasa, hernia hiatus yang diperoleh, adalah asimtomatik dalam kebanyakan kes. Keterukan hernia sering kali kecil, hanya penyempitan semasa peralihan dari esofagus ke perut agak melebar. Selalunya, hernia hiatal kecil adalah… Adakah terdapat juga hernia diafragmatik yang tidak menyebabkan gejala? | Dengan gejala mana hernia diafragma dapat dikenali?

Risiko operasi | Hernia paksi aksial

Risiko operasi Seperti semua operasi, pembedahan hernia juga dikaitkan dengan risiko. Anestesia umum membawa beberapa risiko, seperti intoleransi terhadap ubat-ubatan anestetik dan kesukaran dalam pengudaraan. Sebagai tambahan kepada risiko pembedahan am ini, setiap operasi mempunyai risiko tersendiri. Pembedahan hernia boleh mengakibatkan kecederaan pada saraf dan saluran pada… Risiko operasi | Hernia paksi aksial