Permohonan haba | Fisioterapi untuk migrain

Permohonan haba

Seperti yang telah disebutkan, migrain menyebabkan peningkatan nada di bahu-leher otot. Di kawasan ini metabolisme diaktifkan oleh panas. Ini merangsang darah peredaran dan mengurangkan nada.

Di samping itu, yang bersimpati sistem saraf boleh dilembapkan di kawasan BWS oleh kehangatan dan vegetativum am bertambah baik. Kelebihan penggunaan haba adalah bahawa ia dilakukan pada bila-bila masa dan tidak terlalu banyak. Di kawasan kepala haba harus dielakkan.Jika salah satu penyebabnya migrain ialah saliran limfa gangguan, ini dapat dipergiatkan oleh panas dan dengan demikian mencetuskan a migrain.

Gejala migrain

Gejala a serangan migrain boleh dibahagikan kepada 3 fasa yang berbeza. Ini boleh, tetapi tidak harus berlaku semasa a serangan migrain. Dalam fasa prodromal (fasa di mana migrain mengumumkan dirinya sendiri), mereka yang terjejas boleh menderita perubahan emosi, serangan selera makan, gangguan konsentrasi dan sikap tidak peduli.

Ini diikuti oleh fasa gangguan persepsi (aura), di mana gangguan visual, kepekaan terhadap cahaya dan kebisingan, kelumpuhan, dan gangguan pertuturan dan orientasi dapat terjadi. Semasa berikutnya serangan migrain, orang yang terkena biasanya berdenyut kuat kesakitan terhad pada satu sisi kepala, terutamanya di kawasan kuil, dahi dan mata. Ini boleh disertai oleh loya dan pening. Gejala biasanya bertambah buruk dengan pergerakan, cahaya dan kebisingan dan berlangsung dari 4 jam hingga 3 hari.

Punca migrain

Pada masa ini, penyebab sebenar migrain tidak diketahui. Penyelidik menganggap bahawa migrain disebabkan oleh gangguan pada bahan messenger mengimbangi daripada otak. Faktor genetik juga dianggap berperanan.

. kesakitan pencetus penyebab migrain akhirnya a gangguan peredaran darah di otak kerana pergeseran periferal (dalam badan) dan pusat (di otak) serotonin tahap. Penyebab sebenar (pencetus) yang akhirnya mencetuskan serangan migrain juga berbeza dari orang ke orang. Faktor pencetus migrain biasa termasuk tekanan, kurang tidur dan kekurangan cecair. Berterusan sakit kepala juga boleh berlaku akibat postur yang tidak betul. Berterusan sakit kepala juga boleh menjadi akibat daripada penentuan kedudukan yang salah.