Heat Patches: Kesan, Kegunaan & Risiko

. tampalan panas sesuai untuk rawatan aduan otot dan sendi. Terutama untuk belakang kesakitan, tampalan haba sering digunakan secara perubatan. Dengan memberi haba secara kekal pada yang terjejas kulit kawasan, ia mengalami penyembuhan yang lembut tetapi berkesan. Bahan aktif berasaskan tumbuhan dari tampalan panas sesuai untuk melegakan otot yang tidak rumit kesakitan atau ketegangan, terutama di kawasan belakang dan sering dapat menyelamatkan pemeriksaan perubatan yang tidak menyenangkan.

Apakah tampalan haba?

. tampalan panas sesuai untuk rawatan aduan otot dan sendi. Terutama untuk belakang dan leher masalah, tampalan haba sering digunakan secara perubatan. Tampalan haba adalah pelekat pelekat khas dan digunakan terutamanya untuk melegakan punggung kesakitan di kawasan berotot. Ketidakselesaan otot, sciatica, penyakit reumatik, ketegangan atau a sakit pinggang boleh diperangi dengan ramuan aktif herba dari tampalan panas. Kerana komposisi bahan kandungan yang dikembangkan pada tahun 1928 Arnica, belladonna dan capsaicin, pelekat plaster juga disebut ABC - plaster, dalam penggunaan sekarang, namun jarang digunakan, kerana hanya bahannya capsaicin masih digunakan. Tebal tidak memerlukan preskripsi, boleh didapati di kaunter dan oleh itu untuk semua orang membeli.

Bentuk, jenis dan jenis

Tompok penyembuhan terdapat dalam pelbagai jenis, tetapi kesan dan fungsinya tidak banyak berbeza. Antara plaster haba yang terkenal ialah "Hansaplast ABC - plaster"Dan" plaster haba GothaPlast WärmeMED ". Terutamanya, plaster haba berbeza dalam komposisi ramuannya, walaupun bahan aktifnya capsaicin digunakan pada semua plaster haba.

Struktur, fungsi dan cara tindakan

Semasa rawatan, tampalan panas diletakkan di kawasan yang menyakitkan kulit dan boleh bertahan selama antara empat hingga dua belas jam. Bahan capsaicin, yang diekstrak dari buah kering dari lada merah, merangsang reseptor kulit bertanggungjawab untuk sensasi kesakitan dan kepanasan. Apabila diaplikasikan, biasanya terdapat resonansi dari penampilan kulit, yang nyata dengan kemerahan yang jelas. Bahan aktif patch panas mempromosikan darah peredaran di kawasan kulit yang terangsang dan menghalang bahan penghilang rasa sakit P, yang mengakibatkan pesakit merasa kurang sakit. The darah peredaran memastikan bertambah baik oksigen dan bekalan nutrien, yang mendorong proses penyembuhan. Tampalan panas boleh digunakan pada kulit hingga 48 jam sebelum kehilangan kesan penyembuhannya. Berhati-hatilah untuk tidak menggunakan haba lain melalui kompres, pad pemanasan atau lampu merah semasa tambalan panas terapi, kerana ini boleh merengsakan kulit dan menyebabkan tidak diingini kesihatan kerosakan. Selanjutnya, perlu diperhatikan bahawa tambalan panas hanya boleh digunakan semula pada selang waktu sekurang-kurangnya dua belas jam. Setelah menggunakan patch baru, tangan harus dibersihkan. Pemotongan plaster haba tidak digalakkan. Oleh kerana struktur gentian dari plaster musnah, bahan-bahan boleh masuk terus ke kulit jika perlu. Pada kanak-kanak, ini boleh berlaku membawa keracunan dalam keadaan tertentu. Di samping itu, penjagaan harus diambil untuk memastikan bahawa tampalan panas tidak digunakan untuk terbuka luka atau bersentuhan dengan membran mukus. Ini boleh mengakibatkan serius keradangan. Kaedah rawatan alternatif ditawarkan oleh tampalan panas yang berisi besi serbuk sebagai bahan aktif. Ini menghilangkan oksigen dari udara sekitarnya. Tampalan menggunakan haba reaksi untuk memanaskan kawasan kulit yang terkena. Kelebihan kaedah ini adalah bahawa kerengsaan pada kulit dikurangkan minimum.

Faedah perubatan dan kesihatan

Haba panas adalah alternatif yang baik dan semula jadi untuk terapi lain langkah-langkah melegakan kesakitan. Sering kali, jika digunakan dengan betul, mereka dapat mengurangkan kesakitan pesakit setelah jangka waktu yang singkat, menyelamatkan pesakit yang memerlukan pemeriksaan dan rawatan yang ekstensif oleh doktor. Walaupun begitu, sekiranya terdapat aduan serius, pesakit tidak perlu teragak-agak untuk berjumpa pakar yang boleh mencadangkan kaedah rawatan alternatif. Maklumat mengenai ramuan masing-masing tampalan panas boleh didapati di sisipan pakej. Reaksi alahan atau kesihatan kesan sampingan tidak dijangka. Walau bagaimanapun, sekiranya berlaku hipersensitiviti terhadap capsicum atau kepekaan yang diketahui terhadap capsaicin, penggunaan tampalan haba harus dielakkan. Aplikasi pelekat pelekat atau tampalan panas cepat dan tidak rumit dan juga dapat digunakan sebagai cara tambahan dalam kerangka terapi dan pencegahan langkah-langkah.