Teh Herba

Produk

herba teh terdapat di farmasi dan kedai ubat, kedai teh khusus, dan kedai runcit, antara tempat lain.

Struktur dan hartanah

herba teh adalah sekumpulan teh yang mengandungi bahagian tanaman segar atau kering, hancur atau keseluruhan. Ini mungkin berasal dari satu atau lebih tanaman. Campuran disebut sebagai herba campuran teh. Contoh khas tanaman merangkumi pudina, balsem lemon, chamomile, verbena (verbena), Jelatang, thyme, mallow dan bunga jagung. Senarai lengkap kami untuk dadah boleh didapati di sini. Dalam erti kata yang lebih sempit, herba teh dibuat secara eksklusif dari ramuan, daun, buah dan bunga tumbuhan herba. Sayuran, ramuan masakan dan rempah juga boleh disertakan. Namun, teh limau purut, misalnya, juga dikira sebagai teh herba, walaupun berasal dari pokok.

Kesan

Teh herba mempunyai kesihatan-mempromosikan harta.

Bidang aplikasi

Teh herba diminum dalam arti sempit hanya sebagai minuman, sebagai perangsang aromatik dan untuk kesegaran. Mereka dibezakan dari teh perubatan, di mana kesan farmakologi berada di latar depan. Jadi, sebagai contoh, dari a julap teh dengan senna, yang diminum untuk rawatan sembelit. Kualiti teh perubatan ditakrifkan oleh farmakopia. Dalam pengertian yang lebih sempit, hanya teh yang dibuat dari bahagian tanaman di kilang teh dipanggil "teh", misalnya, teh hijau or teh hitam.

Dos

Teh herba biasanya disiapkan sebagai infus, iaitu, ia dibiarkan dalam minuman selama 3 hingga 10 minit. Selepas itu, uncang teh dikeluarkan atau diregangkan.

Kesan buruk

Mungkin kesan buruk termasuk masalah pencernaan dan reaksi alahan.