Penyesuaian Rumah – Ruang Tamu

Ruang tamu sering menempatkan perabot terlalu banyak dan terlalu besar: kerusi sayap yang besar, kabinet tergantung, sofa empuk. Dalam banyak kes adalah berbaloi untuk dilakukan tanpa satu atau bahagian lain dan mendapatkan ruang untuknya. Sentiasa pastikan perabot anda kukuh dan tidak boleh tumbang.

– Kerusi berlengan dan sofa: Perabot upholsteri lama selalunya mempunyai dua kelemahan: ia terlalu lembut dan terlalu rendah. Sebaik sahaja anda tenggelam, sukar untuk bangkit semula. Mereka adalah ketegangan pada bahagian belakang kerana tulang belakang kekal dalam kedudukan yang tidak semula jadi. Atas sebab ini, tempat duduk tinggi dengan kusyen padat dan tempat letak tangan yang sesuai adalah lebih sesuai. Non-plus-ultra ialah kerusi berlengan yang dikendalikan secara elektrik yang bergerak ke kedudukan yang diingini dengan satu sentuhan butang. Ini juga membolehkan anda duduk secara mendatar dan melegakan ketegangan di belakang anda. Ketinggian tempat duduk yang optimum ialah 50 sentimeter.

– TV: Set TV harus mempunyai skrin bebas kelipan terbesar yang mungkin untuk melegakan ketegangan mata. Kebanyakan alat kawalan jauh yang dibekalkan terlalu kecil untuk tangan warga emas. Kawalan mudah dengan butang besar adalah lebih sesuai. Jika keupayaan untuk mendengar semakin merosot, sambungan fon kepala tanpa wayar atau penerima tali dagu adalah disyorkan.

Gambaran Keseluruhan
” Bilik Mandi & Pancuran Air " Dapur " ruang tamu
” bilik tidur

Maklumat pengarang & sumber

Teks ini sepadan dengan spesifikasi kesusasteraan perubatan, garis panduan perubatan dan kajian semasa dan telah disemak oleh pakar perubatan.