Rawatan Rumah untuk Kalus

Kornea bukan sahaja kelihatan tidak sedap dipandang, tetapi juga boleh dilihat membawa untuk ketidakselesaan yang tidak menyenangkan dan kesakitan bagi banyak individu yang terjejas. Selalunya jangkitan boleh membawa kepada keradangan, bagi sesetengah orang, rawatan kornea secara teratur tidak dapat dielakkan. Di sini timbul persoalan bagi orang-orang ini, yang ubat-ubatan rumah boleh digunakan untuk rawatan kornea dan yang membantu dengan cepat. Ubat alternatif juga digunakan berulang kali dengan senang hati.

Ubat kediaman manakah yang membantu melawan kapalan?

Minyak pokok teh Australia yang diberikan dalam mandi kaki membantu melembutkan kalus. Terdapat pelbagai ubat-ubatan rumah yang dapat membantu merawat a kalus. Orang Australia minyak pokok teh sangat popular. Beberapa titis minyak ini ditambahkan ke mandian kaki panas untuk kalus penyingkiran. Ini menjadikan kalus sangat lembut dan boleh dikeluarkan dengan mudah selepas itu. Untuk meningkatkan kesannya, minyak pokok teh juga harus disapu pada kalus selepas mandi kaki dan disapu dengannya. Di sini, bagaimanapun, berhati-hati bahawa kaki kering sebelum minyak disapu secara langsung. epal cuka sari juga boleh digunakan untuk menghilangkan kapalan. Oleh kerana asid, kalus dapat dikeluarkan dengan baik dan dalam beberapa kes malah jatuh dengan sendirinya. Oleh itu, epal cuka sari harus selalu ditangani dengan berhati-hati dan digunakan dengan berhati-hati. Tambahan pula, banyak orang yang terlibat chamomile beg teh. Ini diletakkan pada yang terjejas kulit kawasan dan juga melembutkan kulit. The chamomile beg teh hendaklah digunakan semasa masih suam. Masa pendedahan selama 30 minit sangat digalakkan. Gosok dengan 100 peratus aloe vera jus juga dapat melembutkan kalus dengan sangat baik. Penyingkiran seterusnya sangat mudah dan oleh bahan aktif jus sangat menyenangkan bagi orang yang terkena.

Dalam penjagaan kaki, juga dipanggil pedicure, yang kuku kaki dipendekkan dan kalus dikeluarkan (juga jagung). Sebaliknya, rawatan kaki perubatan atau podiatri merangkumi rawatan langsung kaki.

Rawatan atau penyingkiran penyakit kaki dan penyakit, seperti jagung, kulat kuku dan termasuk dalam rawatan kaki perubatan.

Pertolongan cepat

Pada asasnya, semua ubat-ubatan rumah bekerja dengan cepat dalam rawatan kapalan. Ubat kediaman menyediakan kornea untuk dikeluarkan. Ia menjadi lembut dan seterusnya dapat dikeluarkan dengan mudah dengan alat lain. Di sini, misalnya, batu apung, yang boleh dibeli di mana-mana kedai ubat, sangat sesuai. Kalus juga boleh dirawat dengan berus keras. Namun, berhati-hati agar tidak membuang kalus yang terlalu banyak. Ini sangat mudah membawa kecederaan pada kulit di bawahnya dan menjadi sangat menyakitkan. Di samping itu, setelah menjalani rawatan kornea, seseorang harus merawat bahagian-bahagian badan ini dengan penjagaan khas. Untuk tujuan ini, tinggi rusa atau salap yang diperbuat daripada calendula sangat sesuai. Oleh itu, rawatan cepat dengan rawatan di rumah tidak menjadi masalah, tetapi rawatan sedemikian harus diulang secara berkala.

Pemulihan alternatif

Dalam rawatan kalus, kebanyakan orang yang terjejas juga suka menggunakan ubat alternatif. Yang sangat popular di sini ialah Schüssler garam. Ini boleh digunakan secara dalaman dan luaran. Biasanya gabungan juga disarankan dan boleh menyebabkan peningkatan yang ketara. Untuk kegunaan dalaman, garam Schüssler No. 1 Kalsium Fluoratum dan garam Schüssler No. 11 Silicea digunakan. Bahan aktif ini biasanya diambil tablet dan mengurangkan keluhan kornea. Di sini, 1 hingga 3 tablet diambil 3 hingga 6 kali sehari. Selain itu, dos yang tinggi juga dapat melegakan dalam kes yang sangat teruk. Untuk tujuan ini, satu tablet diambil setiap sepuluh minit. Pada kanak-kanak dan remaja harus segera berjumpa doktor. The Schüssler - Garam No. 1 Kalsium Fluoratum juga boleh digunakan untuk aplikasi luaran. Ini sering digunakan dalam bentuk salap dan telah membuat keajaiban bagi banyak orang yang terjejas. Dalam homeopati, grafit ubat homeopati juga telah membuktikan dirinya dan memberi inspirasi kepada lebih banyak orang.