Homeopati | Fisioterapi semasa pertumbuhan

Homeopati

Homeopati adalah ubat lembut untuk memerangi sakit pertumbuhan atau kegelisahan tanpa menggunakan ubat kimia secara langsung. Khususnya untuk bayi dan kanak-kanak kecil, globulis boleh menjadi sokongan yang bersyukur. Walau bagaimanapun, pengambilan persediaan harus diperjelaskan dan diberi petunjuk oleh pakar.

Dengan kanak-kanak yang lebih tua, yang mengalami pertumbuhan kesakitan, globulis adalah alternatif yang baik untuk ubat sakit. Percubaan untuk meredakan gejala melalui homeopati berguna. Nasihat dari doktor atau pengamal alternatif juga harus diberikan terlebih dahulu. Ubat yang digunakan untuk sakit pertumbuhan termasuk Arnica, Kalsium fosforikum, Asid fosforikum, Guaicum.

Ubat dan dosnya mesti disesuaikan secara individu dengan gejala kanak-kanak. Sekiranya simptomnya teruk, berterusan atau tidak biasa, mereka harus dijelaskan oleh doktor. Adakah anda atau anak anda mengalami sakit di kawasan pangkal paha / pinggul? Anda atau anak anda mengalami / mengalami sakit di kawasan pangkal paha / pinggul?

Bilakah kanak-kanak mengalami peningkatan pertumbuhan?

Dalam 12-14 bulan pertama kehidupan, bayi mengalami 8 pertumbuhan. Dari tahun ke-3 kehidupan dan seterusnya, anak dapat merumuskan pertumbuhan pertumbuhan secara kasar, yang memudahkan ibu bapa mengenalinya. Pertumbuhan pertumbuhan berlaku terutamanya antara ke-4 dan ke-6 dan antara tahun ke-10 dan ke-16 kehidupan.

  • Yang pertama spurt pertumbuhan bermula kira-kira pada minggu ke-5 kehidupan dan sangat penting untuk pengembangan penglihatan.
  • Yang ke-2 spurt pertumbuhan berlaku pada minggu ke-8 kehidupan.
  • Dari bulan ke-3 kehidupan pada 3 yang ringan spurt pertumbuhan memang diharapkan.
  • The4. Pertumbuhan pertumbuhan sangat ganas dan berlaku antara bulan ke-3 dan ke-4 kehidupan.
  • Lonjakan pertumbuhan ke-5 menyusuli sekitar bulan ke-6 kehidupan.
  • Lonjakan pertumbuhan ke-6 menyusul kira-kira pada bulan ke-9. Sekarang bayi biasanya mula merangkak dan dapat memahami tidak, pendidikan aktif bermula.
  • Pada awal tahun ke-1 kehidupan pertumbuhan yang ke-7 berlaku, ini sering terjadi ketika bayi mula mengucapkan perkataan pertamanya.
  • Lonjakan pertumbuhan ke-8 menyusuli sekitar bulan ke-14 kehidupan. Anak mula berjalan. Pertumbuhan pertumbuhan juga berlaku di zaman kanak-kanak dan remaja hingga akil baligh.