Hops: Dos

Kerucut hop ditawarkan untuk kegunaan dalaman dalam bentuk teh, dragees, kapsul, tablet atau jatuh. Sebagai contoh, tanaman ini terdapat dalam banyak campuran teh dari kumpulan tidur dan menenangkan teh. Untuk gangguan tidur, Sebuah alkohol ekstrak ubat juga boleh diambil secara langsung sebelum tidur.

Untuk penggunaan luaran kerucut hop, salap, mandian dan kompres disediakan secara komersial.

Hops: dos yang betul

Rata-rata setiap hari dos ialah 0.5 g ubat atau 1-2 ml tingtur, kecuali jika dinyatakan sebaliknya.

Penyediaan teh hop

Untuk menyediakan teh, kira-kira 0.5 g kerucut hop yang dihancurkan (1 sudu teh sepadan dengan sekitar 0.4 g) dituangkan selama mendidih air dan setelah 10-15 minit dilewatkan melalui saringan teh. Oleh kerana tehnya agak pahit, disarankan untuk menggabungkannya dengan tanaman lain yang menenangkan seperti balsem lemon or lavender.

Kontraindikasi

Pada masa ini, tidak ada kesan sampingan yang diketahui, interaksi atau kontraindikasi untuk hop hop. Walau bagaimanapun, wanita hamil, ibu menyusu dan anak-anak harus menggunakan hop dengan berhati-hati.

Berhati-hati dengan kerucut hop segar

Sentuhan dengan kerucut hop yang belum kering boleh menyebabkan penyakit yang dikenali sebagai hop hop picker, yang boleh disertai dengan sakit kepala, mengantuk, sakit sendi, lepuh dari kulit and konjunktivitis. Walau bagaimanapun, ini tidak mungkin berlaku dengan kerucut kering, kerana bahagian tanaman yang bertanggungjawab terhadap reaksi ini mungkin binasa semasa pengeringan.

Penyimpanan hop

Hop hendaklah disimpan di tempat yang kering jauh dari cahaya. Teh yang dibeli hendaklah dipindahkan ke a timah atau bekas yang serupa di rumah dan ini mesti digoncang dengan kuat sebelum menyediakan teh. Oleh kerana rambut kelenjar boleh menetap semasa penyimpanan berpanjangan, pencampuran akan melawan tidak sekata pengedaran bahan pahit.