Bagaimana saya dapat mengelakkan kesan yo-yo dengan diet ini? | Diet Anabolik

Bagaimana saya dapat mengelakkan kesan yo-yo dengan diet ini?

Prinsip diet anabolik adalah mengosongkan simpanan karbohidrat dalam fasa pertama. Ini disertai dengan kehilangan banyak air. Dalam suapan berikutnya, kedai-kedai diisi semula, sehingga sebahagian air juga disimpan lagi.

Kilo selebihnya hilang melalui diet terutamanya disebabkan oleh lemak badan dan jisim otot. Untuk mengelakkan kesan yo-yo, penting untuk mengelakkan berlebihan kalori walaupun selepas diet. Oleh itu, anda hanya boleh makan sebanyak yang dimakan oleh badan anda. Anda juga dapat meningkatkan penggunaan anda dengan lebih banyak aktiviti sukan dan sukan dalam kehidupan seharian. Walau bagaimanapun, pemakanan tetap menjadi kunci terpenting untuk penstabilan berat badan jangka panjang.

Diet anabolik dan alkohol - adakah serasi?

Kecuali dalam air dan teh tanpa gula, karbohidrat terdapat dalam setiap minuman. Perkara ini berlaku terutamanya untuk minuman beralkohol seperti wain dan bir. Ini bermaksud bahawa karbohidrat pantang larang dalam fasa anabolik diet jika diet diikuti dengan ketat.

Alkohol dengan kandungan karbohidrat rendah seperti vodka, wiski, rum atau tequila juga tidak digalakkan. Ini kerana badan meletakkan membakar lemak di sebalik pengurangan alkohol dan melambatkan kejayaan diet. Kandungan kalori minuman beralkohol yang tinggi juga harus dipertimbangkan. Di samping itu, pengambilan alkohol membawa kepada kesan sampingan yang tidak menyenangkan pada hari berikutnya, yang boleh menyekat aktiviti sukan dan kehidupan seharian. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mengelakkan alkohol, tetapi dalam kes yang luar biasa, sekurang-kurangnya dalam fasa anabolik, anda hanya boleh minum minuman yang tidak mengandungi karbohidrat.

Video kami mengenai diet anabolik